”Rooney gör mål”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck ger dig bästa VM-spelen – VARJE DAG!

FOTBOLL

Under hela VM-festen ger Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck sina bästa VM-spel.

Han kommer även att ge er en spelskola, dag för dag.

ULRIK SANDEBÄCK.

STRAFFSPARKEN:

Spel: England–Algeriet.

Tips: 1.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,18.

Kommentar: England slarvade bort segern mot USA efter en jättetavla av Robert Green. Nu möter England ett Algeriet som såg mycket blekt och tempofattigt ut i premiären. Laget ska inte räcka till mot uppretade britter. 3–0!

FRISPARKEN:

Spel: Tyskland–Serbien efter 45 minuter.

Tips: X.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,75.

Kommentar: Tyskland är det lag som har imponerat mest så här långt. Men laget känns lite väl upphaussat nu och Serbien är förvarnat – dessutom rejält revanschsuget. Tyskarna vinner nog till slut – men serberna står i alla fall upp i 45 minuter.

LÅNGSKOTTET:

Spel: Halvtid/fulltid: Slovenien–USA.

Tips: 1/2.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 25,0.

Kommentar: Slovenien vann utan att på något sätt glänsa i premiären. Laget borde få det tuffare mot ett USA som ofta brukar ta över i slutet av matcherna. 25,00 på att Slovenien leder i halvtid och USA vänder är värt minsta pengen.

SPELA SPELAREN:

Spel: Målskytt i matchen.

Tips: Wayne Rooney.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,85.

Kommentar: Wayne Rooney hade jag som en av favoriterna till att ta hem skytteligan – nu ligger han tre mål bakom Higuain så det är dags att leverera. Rooney gjorde som hela England ingen större match i premiären, men nu är motståndet så pass enkelt att laget inte behöver vara som bäst för att vinna. Och Rooney själv vill nog hemskt gärna sätta årets första VM-mål.

Svenska Spels mest klassiska spel Stryktipset har sakta men säkert tappat mark – minskad omsättning – men i höst kommer Stryktipset/Europatipset att få en rejäl nytändning. Tanken har varit att återbetalningsprocenten till spelarna ska höjas från nästan skamligt låga 46 procent till betydligt mer intressanta 65 procent. Det här är en rejäl förbättring och det kommer så klart att märkas på omsättningen. Plötsligt blir tipset högaktuellt igen. Vilket jag uppskattar – Stryktipset har alltid en plats i hjärtat.