”Ettan är sund”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck ger dig bästa VM-spelen – VARJE DAG!

1 av 2
FOTBOLL

Under hela VM-festen ger Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck sina bästa VM-spel.

Han kommer även att ge er en spelskola, dag för dag.

ULRIK SANDEBÄCK.

STRAFFSPARKEN:

Spel: Head-to-head. Ronaldo–Liedson.

Tips: X.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,60.

Kommentar: Nordkorea är kanske det lag i VM som fokuserar mest på försvarsspelet och jag tror inte att det blir någon större målfest för Portugal heller. 1,60 för att Ronaldo och Liedson gör lika många mål känns helt okej. 0–0 = stor chans. 1–1 = inte omöjligt.

FRISPARKEN:

Spel: Chile–Schweiz.

Tips: 1.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 2,10.

Kommentar: Schweiz svarade för en megaknall när laget tog alla tre poängen mot Spanien. Men jag väntar med att hylla laget – jag tror att det blir betydligt mer synade i dag. En gång är ingen gång. Chile är kvickare, fräschare – och bättre. Ettan är sund.

LÅNGSKOTTET:

Spel: Scorecast.

Tips: 3–0. Sista målskytt: Torres.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 14,50.

Kommentar: Jag tror att Spanien tar en rejäl revansch från floppen mot Schweiz, då laget var på tok för ineffektivt och tempofattigt. Nu väntar Honduras och jag tror att Spanien öser på. 3–0 och Torres som sista målskytt låter vettigt. Som vanligt lilla pengen.

SPELA SPELAREN:

Spel: David Villa–Andrés Ineista.

Tips: 1.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,65.

Kommentar: David Villa såg helt okej ut i premiären mot Schweiz. Men han tog ett par felbeslut – och gick lite oväntat mållös av planen. Jag tycker ändå att Villa stundtals visade sin klass och jag tror inte att han lämnar planen mållös två matcher i rad. 1,60 för Villa i en målhead är i lägsta laget – men han bara gör ett mål nu.

Runt 80 procent (livespel ej inräknat) av spelomsättningen kommer ett par timmar innan spelstopp på objektet. Med så kort tid kvar har oddsen troligen justerats ett tiotal gånger – ibland långt fler. Även Svenska Spel har rörliga odds på sin Långenlista där oddsen korrigeras så fort det blir lite för mycket spel på ena sidan. Ett spelbolag vill helst sprida risken (ha lika stor risk/vinst på alla tecken), men spelarkåren spelar ofta ganska lika (på favoriterna). Och när bolagen får för stor risk på ett tecken sänks oddsen – de vill då locka över spelarna på andra sidan.