”Det är hög tid för ett mål av Messi”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck ger dig bästa VM-spelen – VARJE DAG!

1 av 2
FOTBOLL

Under hela VM-festen ger Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck sina bästa VM-spel.

Han kommer även att ge er en spelskola, dag för dag.

ULRIK SANDEBÄCK.

STRAFFSPARKEN:

Spel: Grekland–Argentina.

Tips: 2.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,55.

Kommentar: Argentina är i princip klart för fortsatt spel och vinner gruppen på oavgjort. Visst skulle Maradona vara nöjd med oavgjort – men jag är säker på att laget går för en vinst. Grekerna? Tar sydkoreanerna ledningen måste grekerna framåt = självmord.

FRISPARKEN:

Spel: Nigeria–Sydkorea.

Tips: 2.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 2,45.

Kommentar: Nigeria har bara ett läge att storma fram för tre poäng. Sydkorea tar sig vidare på en poäng om inte Grekland skräller mot Argentina. Men när Nigeria pressar tror jag det kan öppna för lagmaskinen från Sydkorea. Spelvärdet ligger på tvåan.

LÅNGSKOTTET:

Spel: Scorecast.

Tips: 2–0. Sista målskytt: Henry.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 35,0.

Kommentar: Fransk fotboll mår inte bra – laget borde inte ens ha varit i mästerskapet. Men det finns trots spelar- och ledarbråk alltid någon form av grundtrygghet. Och samtidigt är inte Sydafrika bra. Fransmännen tar chansen. Eller? Minipeng på chansspelet.

SPELA SPELAREN:

Spel: Målskytt i matchen/första målskytt i matchen.

Tips: Lionel Messi.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,65/3,50.

Kommentar: Han har träffat stolpen, målvakten och skjutit utanför. Och samtidigt svarat för läckra assist. Men Messi är fortfarande – ganska oväntat – mållös i det här mästerskapet. Spelmässigt har han som sagt varit bra och för en sådan här spelare lossnar det alltid till slut. Jag tror det är hög tid för ett Messi-mål nu.

I går skrev jag att det är vi spelare som sätter spelbolagens odds. Därmed finns det en fördel i att spela tidigt. Oftast räcker det med att leta information en dag innan spelstopp – 80 procent av omsättningen läggs bara timmarna innan objektet rullas i gång. Och då ligger oddsen oftast ”rätt.” Men letar du info dagen innan spelstopp – och hittar bra info – så ska du spela redan då. För med stor säkerhet hittar den stora massan samma eller liknande information ett dygn senare – och då kan spelvärdet vara bortblåst. Oddsen är sänkta.