Tar hem segern – och gruppen

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck ger dig bästa VM-spelen – VARJE DAG!

1 av 2
FOTBOLL

Under hela VM-festen ger Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck sina bästa VM-spel.

Han kommer även att ge er en spelskola, dag för dag.

ULRIK SANDEBÄCK.

STRAFFSPARKEN:

Spel: Slovenien–England.

Tips: 2.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,40.

Kommentar: England är nu piskat att vinna för att ta sig vidare från sin ”drömgrupp”. Visst är laget pressat – men engelsmännen med Gerrard och Rooney – är vana att leva under sådana här förhållanden. England tar sig samma och vinner med 2–0.

FRISPARKEN:

Spel: USA–Algeriet.

Tips: 1.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,88.

Kommentar: USA tar sig – högst troligen – vidare på kryss, medan Algeriet måste gå för tre poäng. Därmed måste Algeriet framåt, vara konstruktiva och släppa på sina spärrar. Det tror jag kommer att straffa sig mot ett klart bättre lag. USA tar hem segern – och gruppen.

LÅNGSKOTTET:

Spel: Scorecast.

Tips: 0–2. Cacau sista målskytt.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 20,0.

Kommentar: Efter Tysklands klara seger i premiären haussades de som ett guldlag. Äventyret kan ta slut redan i dag – om laget inte vinner. Nu tror jag att tyskarna löser den här uppgiften, trots att Klose är avstängd. Cacau är ingen svag ersättare.

SPELA SPELAREN:

Spel: Head-to-head. Rooney–Lampard.

Tips: Rooney.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,65/3,50.

Kommentar: Min ena skyttekung David Villa levererade senast. Nu är det tur för nästa spelare jag har tjatat om, Wayne Rooney, att kliva fram och visa att han är en av världens mest fruktade målskyttar. Än så länge har han mest sett ut som en halvfet huligan där framme. Men vi vet ju att han kan så mycket mer än så. Visa det, Wayne.

I går skrev jag att det var positivt att spela tidigt – om man hade bra information om objektet. Det till högre odds. Det finns dock problem. Informationen är så mycket lättare att hitta kort tid före spelstopp, än dagen innan. I vissa fall (inte minst cupmatcher) vill jag till och med se laguppställningarna innan jag spelar.

Och även om man hittar info dagen före spelstopp hinner det hända saker – spelare tillfrisknar, blir sjuka och skadade. Därmed chansar man mer, ju tidigare man spelar.