"Någon gång tar även turen slut"

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck ger dig bästa VM-spelen – VARJE DAG!

1 av 2
FOTBOLL

Under hela VM-festen ger Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck sina bästa VM-spel.

Han kommer även att ge er en spelskola, dag för dag.

ULRIK SANDEBÄCK.

STRAFFSPARKEN:

Spel: Paraguay–Nya Zeeland.

Tips: 1.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,35.

Kommentar: Nya Zeeland har chockat fotbollsvärlden med att spela två raka oavgjorda matcher. Det efter ett uppoffrande försvarsspel och ett grymt målvaktsspel av Mark Paston, 33. Men nu tar sagan slut. Paraguay tar det säkra alternativet– vinner.

FRISPARKEN:

Spel: Kamerun–Holland.

Tips: Över 2 mål.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,67.

Kommentar: Den här gruppen blev precis som jag förväntat mig – Holland klar etta och Kamerun är redan klar jumbo. Nu kan båda lagen släppa loss handbromsen och jag tror vi kan få se en lös match med mer fokus på anfallsspel än tajt försvarsspel. Minst tre mål.

LÅNGSKOTTET:

Spel: Danmark-Japan.

Tips: Resultatspel:0-0.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 8,00.

Kommentar: Danskarna har det där lilla extra flytet som behövs. Laget krånglade sig till mästerskapet med stolpe-in och sedan har det fortsatt. Men någon gång tar även turen slut. Japanerna tar sig vidare på 0–0 – danskarna behöver vinna. 90 min tråkfotboll att vänta.

SPELA SPELAREN:

Spel: Head-to-head: M Hamsik-V Iaquinta.

Tips: V Iaquinta.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 3,00.

Kommentar: Iaquinta är väl en av få italienska spelare som ser hungrig ut – som brinner, och som vill något. Han borde kanske avgjort mot Nya Zeeland med tanke på chanserna, men det kan lossna ikväll istället. Att Iaquinta även är en pålitlig straffskytt gör inte det här spelet ett dugg sämre. 3,00 känns helt okej.

Varningar – gula kort – ger till slut avstängningar. Och avstängda spelare är så klart alltid intressant för att förstärka ett spel. Men varningssystemen i respektive land är rörigt och förbundens hemsidor – däribland det svenska – är usla på att uppdatera. Lättast är att räkna varningar själv... Sverige: tre gula kort ger avstängning. Finland: fyra. England: fem. Norge: tre. Italien: fem. Tyskland: fem. Danmark: poängsystem efter hur grova korten är. Rörigt... EM-VM: två.