Ulrik: ”Portugal – ett överskattat landslag”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck ger dig bästa VM-spelen – VARJE DAG!

1 av 2
FOTBOLL

Under hela VM-festen ger Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck sina bästa VM-spel.

Han kommer även att ge er en spelskola, dag för dag.

ULRIK SANDEBÄCK.

STRAFFSPARKEN:

Spel: Paraguay–Japan.

Tips: Tecken efter 45 minuter: Kryss.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,70.

Kommentar: Paraguay har sett väldigt uddlöst ut, men vann ändå gruppen efter 0–0 i sista matchen mot Nya Zeeland. Japan är en lagmaskin som mycket väl kan vinna den här åttondelen. Men den här matchen blir jämn och målsnål – bra kryss efter 45 minuter.

FRISPARKEN:

Spel: Spanien–Portugal.

Tips: 1.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,85.

Kommentar: Efter chockförlusten i premiären har Spaniens stjärnor sett bättre och bättre ut. Laget har alla verktyg för att det ska kunna sluta med ett guld. Portugal då? Ett – enligt mig – överskattat landslag. Övervärdera inte storsegern mot Nordkorea. Bra etta.

LÅNGSKOTTET:

Spel: Målskytt, head-to-head: Roque Santa Cruz – Keisuke Honda.

Tips: Keisuke Honda.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 5,75.

Kommentar: Jag vill påstå att Keisuke Honda är ett av mästerskapens största utropstecken. CSKA Moskva-spelaren har imponerat stort med två mål och kan mycket väl måla igen. 5,75 känns lite för högt.

SPELA SPELAREN:

Spel: Målskytt, head-to-head: David Villa–Cristiano Ronaldo.

Tips: David Villa.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 2,85.

Kommentar: Ni som har följt den här sidan i VM vet att jag håller David Villa högt – faktiskt högst i världen av samtliga forwards just nu. Hittills har det blivit tre mål och jag tror att det finns god chans att han utökar målskörden ytterligare nu. Även om motståndet är betydligt tuffare än tidigare.

Svenska Spel har utvecklats enormt genom åren och är det överlägset bästa statliga bolaget i världen. I alla fall om vi pratar spel. Att lägga in olika specialspel direkt på Långenlistan gillar jag skarpt. Nu kan man spela över/under, ”målskytteheadar”, halvtidsresultat och handikappspel. Klart positivt som sagt. Om jag saknar något? Ja, jag skulle även vilja se hörnspel hos Svenska Spel. Varför inte först till fem hörnor? Det går att göra som trespelsaltenativ med exakt fem hörnor som kryss.