"Jag tror mest på Kuyt i kväll"

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck ger dig bästa VM-spelen – VARJE DAG!

1 av 2
FOTBOLL

Under hela VM-festen ger Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck sina bästa VM-spel.

Han kommer även att ge er en spelskola, dag för dag.

ULRIK SANDEBÄCK.

STRAFFSPARKEN:

Spel: Uruguay–Holland.

Tips: 2.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,52.

Kommentar: Uruguay var en liten besvikelse i kvarten mot Ghana. Saknar nu hälften av sitt superanfallspar då Suarez är avstängd. Det är ett tungt avbräck. Uruguay har även Jorge Fucile avstängd samt skador som stör N. Lodeiro och Diego Lugano.

FRISPARKEN:

Spel: Uruguay–Holland.

Tips: Holland att vinna matchen med två mål eller fler.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 2,20.

Kommentar: Jag tror att Holland tar över allt mer efter paus och får utdelning. I det läget måste Uruguay öppna sig allt mer – och då är det logiskt för Holland att kontra in tvåan. 2,20 är helt okej.

LÅNGSKOTTET:

Spel: Scorecast: Uruguay–Holland.

Tips: 0–2. Arjen Robben sista målskytt.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: Runt 20,00. Oddsen släpps först i dag.

Kommentar: Scorecast är ett roligt ”tv-spel” där insaterna alltid hålls nere. Själv har jag tipsat om sju, åtta sådana här spel under VM. Ett har gått in till 37,00. Bara hoppas andra kommer i kväll. Jag tror ganska hårt på Holland och Arjen Robben är spelsugen.

SPELA SPELAREN:

Spel: Målskytte head-tohead. W Sneijder–D Kuyt.

Tips: D Kuyt.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 3,00.

Kommentar: Sneijder ”fick” självmålet mot Brasilien och är nu uppe i fyra VM-mål. Starkt. Ändå tror jag mest på Dirk Kuyt i den här semifinalen. Tror att matchbilden passar 30-åringen och att det är läge att han på nytt petar in en retur. 4,50 för att Kuyt sätter ett mål – tror inte Sneijder gör mål igen – får anses som klart spelbart.

Jag har berättat en del om Svenska Spels nyheter i den här ”skolan”. Här är ytterligare en för ”lata elever”. Nu har bolaget lanserat ”Favoritlaget” på spelet Matchen (det villsäga resultatspel 1–0, 3–1, 2–2 etcetera). Hos ditt ombud ska du bara behöva säga ditt favoritlags namn så ska du får tillbaka två resultat – med ditt favoritlag som segrare – för totalt 20 kronor. Lättare kan det knappast bli. I övrigt har Svenska Spel utökat antalet specialspel på VM-semifinalerna direkt på Långenlistan. Bra – för annars är det fattiga speldagar just nu. Sommartorka.