Wennman: England kan inte vinna VM

Usel bollbehandling, usel teknik och usel känsla

FOTBOLL

SUN CITY. Ska det fortsätta så här?

Då får:

1) Fabio Capello sparken efter ett fiasko-VM för England.

2) Jag läggas in på vilohem med spräckta trumhinnor och nervösa besvär.

Foto: Getty Images

Själva fotbollen först:

Den så kallade matchen mot de lokala hjältarna i Platinum Stars blev ett skämt, ett tokeri, ett slöseri med tid.

Jag kan inte se att den tillförde nånting alls för Capello. Mer än fler bekymmer, förstås.

Det är såna här gånger man undrar hur mycket han egentligen ljuger för sig själv när han påstår att England kan vinna VM.

England kan inte vinna VM.

Inte en chans.

Visst, möter man ett klubblag bara fem dar före VM-premiären är det givetvis förståeligt om många av stjärnorna tar det lugnt och håller igen i närkamperna.

Men:

Det är inte acceptabelt att samma stjärnor visar upp usel känsla, teknik och bollbehandling.

Det är inte acceptabelt att samma stjärnor knappt kan slå tre passningar i rad till rätt adress och stundtals bli bortkollrat på mittfältet av ett sydafrikanskt klubbgäng.

Det är framför allt inte acceptabelt att de som kämpar om en plats i startelvan på lördag – och borde vara mest motiverade – är allra sämst.

Capello nära ett sammanbrott

Capello vevade med armarna och var ständigt nära sammanbrott på sidlinjen. Han blev så upprörd över de engelska spelarnas klumpighet att han vid ett tillfälle blev tillsagd att sätta sig på bänken av fjärdedomaren – en ung flicka.

England vann med 3–0 (Jermain Defoe, Joe Cole, Wayne Rooney) och samtliga i truppen utom David James och Gareth Barry fick spela minst en halvlek.

Ingen var bra.

Jo, okej, Rooney visade upp sedvanlig spelaptit under sina 45 minuter, han struntar väl fullständigt i om han möter Barcelona eller Platinum Stars. Han har bara en växel. Dessvärre innebar det också att han visade dåligt humör till och med i en sån här match. Assistenten Stuart Pearce var tvungen att hytta med fingret och be honom lugna ner sig.

Roligast: den unge domaren (han såg ut att vara 15 år) som sällan rörde sig utanför mittcirkeln. Han gav Platinum den otroligaste straffspark jag sett. En hemmaspelare snubblade på sina egna fötter utan att en engelsman var i närheten. Alla på läktaren började gapskratta. Sen sköt straffläggaren Brad Grobler tre meter över.

Beckham stal showen

Matchens superstar satt på VIP-läktaren. Stor uppståndelse när David Beckham uppenbarade sig där. Sen var det fler åskådare som råstirrade på honom i 90 minuter än på själva spelet.

Att det blir ett helt annat England när allvaret börjar fattar vi alla. Men det går heller inte att plötsligt trolla fram vissa grundläggande kvaliteter som saknas i laget. Det ser inte bra ut för Capello. Han kan få en väldigt het sommar.

Tänk dig att du sitter på ditt jobb och du har en trumpet lång som en näverlur som oavbrutet blåser dig i örat så att trumhinnan nästan spricker...vad skulle skyddsombudet säga om det?

Det var kanske 10–12 000 personer på matchen i går och dom där tutorna, vuvuzelorna, var tredje gradens tortyr. Det var, på ren svenska, alldeles för djävligt. Huvudet höll på att sprängas efter ett par timmars oavbrutet oljud. Och då var det alltså bara en försmak av vad som väntar på de stora, fullpackade arenorna.

Jag fattar inte...vad är det som är så kul med att sitta och blåsa allt vad man orkar i en lur?

De idioter i FIFA som tillåtit detta direkt hälsovådliga elände bör samlas ihop på ett lastbilsflak och tippas i närmsta krokodilflod.

Och apropå krokodiler åker den engelska VM-truppen på safari idag.

Howard på The Sun försöker få sin tidning att presentera Englands lag i form av djur på hela förstasidan, så vi satt och spånade ett tag i bussen och funderade på vilka spelare som skulle passa till vad.

Att Peter Crouch blev giraffen var ju ingen högoddsare. Wayne Rooney blev noshörningen.

– Och Ashley Cole får bli råttan, sa Howard.

Vi har lite problem med strutsen, vårtsvinet och hyenan, men tanke-arbetet fortsätter.