Gerrards present till Fabio Capello

Fyller år på matchdagen

FOTBOLL

KAPSTADEN. Fabio Capello fyller 64 år när England möter Algeriet i morgon, och Steven Gerrard har bestämt vad Don Fabio ska få för present:

– Vi tänker ge honom tre poäng, lovade han på en presskonferens i Kapstaden under torsdagskvällen.

Kapten Gerrard väntas själv få en nygammal roll i det engelska lag som måste vinna i morgon för att vända den storm av kritik som riktats mot laget efter 1-1 mot USA.

Han kommer med största sannolikhet att placeras på vänstersidan med uppgift att gå inåt i banan och stödja det troliga anfallsparet Wayne Rooney-Emile Heskey.

Det är en uppgift han haft under VM-kvalet, eftersom Gareth Barry och Frank Lampard bildat par på mitten.

Gerrard har aldrig gillat att spela där, men Englands spel har definitivt fungerat bättre med den uppställningen. Och när liverpoolstjärnan satt bredvid Capello i Green Point Arena i kväll tycktes han ha accepterat sitt öde – för lagets skull.

– Det är managern som bestämmer taktiken (sneglade på Capello) och jag vet inte vad han bestämt...men det blir kanske så att jag får en mer offensiv, attackerande roll mot Algeriet. Och det gillar jag.

”Har laget klart i huvudet”

Annars var Capello som vanligt ytterst hemlighetsfull angående laguppställning och taktik i morgon. Han gav inte det stora pressuppbådet den minsta ledtråd om vem han tänker välja i målet, till exempel.

Vågar han spela med Robert Green igen efter dundertavlan mot USA?

– Det enda jag kan säga är att jag ska ha ett samtal med Robert i morgon. Sen berättar jag för spelarna vilka som ska starta två timmar innan matchen, precis som vanligt. Även om jag redan nu har laget klart i mitt huvud, sa Capello.