EASY...skulle inte tro det

FOTBOLL

KAPSTADEN. Slutsignalen har precis gått på Green Point Stadium och jag ser ett Algeriet som firar framför sina fans, ett England som lämnar planen med sänkta huvuden och en Fabio Capello som ser ut som han svalt en puck.

England-Algeriet 0-0...minns ni den där rubriken som en engelsk tidning hade efter VM-lottningen?

The Suns förstasida efter lottningen.

Det stod, mycket fyndigt:

England

Algeria

Slovenia

Yanks

Men EASY...skulle inte tro det.

Förbryllande förvirrat

Det här var ännu ett märkligt framträdande av engelsmännen. Glädjelöst, finessfritt, förbryllande förvirrat.

Där ett piggt och bollsäkert Algeriet hade en offensiv, diamantformat kvartett i Yebda, Ziani, bolltrollaren Boudebouz och spetsen Matmour som kom till match med en klar idé om hur de ville ha den här matchen, där stod England och stampade på samma fläck som under öppningsmatchen mot USA.

Det vill säga: med en tung och direkt klumpig Emile Heskey bredvid en Wayne Rooney som blev allt mer frustrerad ju längre tiden gick.

Obegripligt taktiskt hopkok

Och därtill en långsam och tvehågsen Frank Lampard, en Aaron Lennon som aldrig kunde utnyttja sin snabbhet och en Steven Gerrard, i en impopulär roll till vänster, som faktiskt aldrig riktigt visste hur eller var eller när han skulle ingripa i spelet.

Det var, sammantaget, ett obegripligt taktiskt hopkok av den Fabio Capello som haft drygt två år på sig att hitta en fungerande spelmodell.

VM här alltså, så här långt, ett misslyckande för England.

Med två poäng på två matcher är Team Capello tvingat att vinna mot Slovenien i sista omgången. Spelar de som i går är det tveksamt om det klarar det.