England håller krismöte i kväll

Chelseakaptenen John Terry: Jag tänker säga vad jag tycker

FOTBOLL

BAFOKENG. Englands VM-trupp samlas till krismöte ikväll.

Spelarna ska tillsammans med Fabio Capello gå igenom allt som gått snett i de två första matcherna.

– Vi är tillåtna att komma med kritik och lufta våra synpunkter, sa Chelseakaptenen John Terry på en presskonferens vid lunchtid.

John Terry.

Enligt Terry kan det bli en del hårda ord under mötet:

– Jag tänker säga vad jag tycker i kväll, och om det upprör vår manager eller några av spelarna...so what?

– Jag har alltid varit en ledartyp och kommer så att förbli, även om Steven Gerrad är lagkapten. Vi har inte spelat bra i turneringen och jag tänker inte låtsas om nåt annat. Vi har en del att diskutera.

– Jag tänker inte sitta här och kritisera Capello, inte en chans. Han gör ett bra jobb för oss. Men vad vi diskuterar bakom stängda dörrar är en annan sak.

”Totalt oacceptabelt”

Enligt Terry var han ”ganska nöjd” med öppningsmatchen mot USA (1-1, men definitivt inte med 0-0-mötet med Algeriet.

– Det var totalt oacceptabelt. Vi spelade utan passion. Kanske utan glädje också. Jag förstår faktiskt fansens besvikelse.

Om du hade rest ända till Sydafrika som en supporter och fått se England spela så illa...hade du också buat ut laget?

– Ja, förmodligen. Fansen hade rätt att visa missnöje. Däremot hoppas jag att de fortfarande står bakom oss och stöttar oss inför sista matchen.

– Vi måste vinna den, vi SKA vinna den.

John Terry har i sina tre senaste matcher spelat med tre olika mittbackar bredvid sig – Rio Ferdinand, Ledley King och Jamie Carragher.

I den avgörande matchen mot Slovenien på onsdag får han en fjärde – Matt Upson eller Michael Dawson, eftersom Carragher är avstängd.

– Det ska inte vara några problem. Det är förresten inte omöjligt att Ledley King blir aktuell, han var med och joggade med oss i morse, avslöjade Terry.

Kan byta taktik

Det är mycket troligt att den hårt kritiserade Capello gör betydande förändringar i uppställning och taktik på onsdag. Det framstår till exempel som givet att Joe Cole äntligen får chansen i startelvan efter två matcher i frysboxen.

– Joe har sett bra ut på träningarna och bör väl vara aktuell nu, men jag vet inte...jag har aldrig nånsin i min karriär sagt åt min manager vilka spelare han bör använda, sa John Terry.

Efter den dåliga insatsen mot Algeriet tog det engelska laget en dag ledigt i Kapstaden. Capello lät spelarna göra vad de ville.

Nu är de tillbaka i lägret i Royal Bafokeng, en plats som börjar gå spelarna på nerverna så smått. Det finns helt enkelt så lite att göra där mellan träningarna och måltiderna att det blir dödstråkigt innanför taggtrådsavspärrningarna.

– Det är för lite att göra och kanske har det påverkat oss och gjort oss spända och otåliga. Men vi är trots allt här för att försöka vinna VM, och jag har inget emot att vara här ett par veckor till, sa Terry.