Efter krismötet – Terry utfryst

”Går vi inte vidare från gruppspelet är det det värsta jag varit med om”

FOTBOLL

SUN CITY. Vid lunchtid i går bad nån John Terry gradera fotbollslivets besvikelser.

Vilka tårar har smakat surast under karriären?

– Jag säger så här: går vi inte vidare från gruppen är det det värsta jag varit med om. Då blir jag helt knäckt, sa Terry.

Foto: FOTO: AFP
John Terry.

Kanske knäcktes han redan i går kväll.

Enligt Sportbladets uppgifter inifrån det engelska lägret blev Terry, 29, hårt ansatt av sina landslagskompisar under ett krismöte med Fabio Capello.

Det som sipprade ut från mötet i campen i Bafoteng i natt var att flera av stjärnorna tyckte att den före detta landslagskaptenen gått för långt i sin kritik av sina egna.

Kan ses som utfryst

Det spekulerades till och med i att slitningarna var så betydande att John Terry i fortsättningen förbjuds att uttala sig om England under resten av turneringen. Han är mer eller mindre att betrakta som utfryst.

Terry hade tidigare under dagen suttit i en presskonferens och förklarat att lagets uppträdande mot Algeriet (0–0) var oacceptabelt och att spelarna saknade passion. Han sa dessutom att han såg sig som en naturlig ledare och att han förmodligen skulle ”få skit” för det han sade under presskonferensen.

Uppgifterna i natt tyder på att det var exakt vad som hände.

Lagkompisarna blev upprörda. Enligt flera engelska tidningar har det bland annat att göra med att Terry nämnde vilka som var med på ett spelarmöte där de skulle prata om vad Capello borde ändra på för att laget skulle komma på rätt spår. "JT Fury" (Ilska mot John Terry) har The Sun som rubrik och skriver att flera spelare är rasande på Terry.

”Capello går vid förlust”

Till detta ska läggas spekulationer om förbundskaptenen Fabio Capellos framtid.

Han sägs nu, precis som Sportbladet rapporterade redan i går, vara beredd att säga upp sig direkt om England förlorar den sista gruppmatchen mot Slovenien på onsdag.

Detta trots ett nyskrivet kontrakt som gör det omöjligt för FA att sparka honom utan full lön i fyra år framåt.

Capello sägs dock lämna England för en klumpsumma av 100 miljoner kronor, knappt två årslöner, om han inte tar laget till åttondelsfinal i VM.

FAKTA

Engelska tidningar i dag

De engelska tidningarna frossar i dag i det engelska kaoset:

"It's just Terryble" (Det är förskräckligt), skriver The Sun. Enligt tidningen är spelare arga på Terry för att han nämnde vilka som deltog i det spelarmöte där man diskuterade lagets spel och uttagningar.

"Mutiny" (Myteri) är rubriken på Daily Express förstasida. "Englands väntan på ett exceptionellt framträdande i Sydafrika är över. Det enda man kan tycka är synd är att det levererades av en avsatt kapten i ett medietält snarare än av ett fotbollslag på planen", skriver tidningens krönikör.

"Gagged" (Tystade) slår Mirror Sport upp på sin förstasida. Enligt tidningen har Capello förbjudit spelarna att föra fram sina åsikter om laguttagningar och taktik.

ARTIKELN HANDLAR OM