”Det finns inga rebeller”

Lampard tonar ner bråket i England

FOTBOLL

BAFOKENG. Alla ville förstås veta:

Vad sades egentligen under Englands krismöte i går kväll?

– Jag vill inte säga för mycket, men det blev inget rensa-luften-möte. Det gick lugnt till, sa Frank Lampard vid lunchtid idag.

Frank Lampard.

Vicekapten Lampard gjord ett mycket samlat och proffsigt intryck när han försökte tona ner ”krisen” inom den engelska truppen.

– Jag har sett rapporterna i engelsk media, och de är överdrivna. Det är ingen splittring i gruppen, sa Chelseastjärnan.

Efter John Terrys utspel i går pekades Lampard ut som en av nio spelare i ett ”rebellgäng” som kraftigt ifrågasätter managern Fabio Capellos metoder.

– Det finns inga rebeller. Vi var några stycken som hade ett samtal med Capello över en öl i Kapstaden, det är allt. Ett helt normalt snack, bara.

”Ni har feltolkat”

Uppgifter cirkulerar fortfarande om att John Terry är impopulär bland lagkamraterna efter sin frispråkiga presskonferens under söndagen. Det var inget som Lampard dementerade fullt ut när han sa:

– John är lika passionerad här som i Chelsea. Han säger saker ”head on”. Men det är så det ska vara, det är en positiv egenskap.

Förbjöds ni spelare att framföra kritik under gårdagens möte?

– Nej...det blev bara så att managern ville prata själv. Vi gick igenom en video från senaste matchen och han berättade vad vi måste förbättra. Det var allt.

Känner några av spelarna kränkta efter Terrys prat om att ”bara Wayne Rooney och Joe Cole” kan luckra upp ett försvar?

– Det var inte så Terry menade. Ni har feltolkat det. Jag gick då i alla fall inte och sparkade in hans dörr och frågade ”vad fan säger du? Kan inte jag luckra upp ett försvar?”

Hur ska England kunna vända den här turneringen till nåt positivt?

– Jag minns hur det var när vi i Chelsea hade förlorat mot Inter i Champions League. Vi var tillplattade och ingen trodde på oss. Men till slut stod vi där med The Double. Det kan bli likadant för England här i VM.

Uppgifter: Upson in i laget

Efter tre veckor i ett läger under Fabio Capello, vill du att han ska stanna som manager?

– Jag har gillat att jobba med honom. Så...ja, jag ser helst att han blir kvar, sa Lampard.

För övrigt fick det engelska laget lägga om hela sin planering i går, eftersom Fifa har förbjudit England att träna på arenan i Port Elizabeth inför onsdagsmötet med Slovenien. Planen är helt enkelt i för dåligt skick.

Engelsmännen stannar nu och tränar i Bafokeng i morgon innan avresan till matchen som avgör deras VM-öde.

Vem som blir mittback vid sidan av John Terry på onsdag mot Slovenien?

Enligt BBC blir det Matthew Upson, West Ham.

England har ju drabbats hårt av skador på innerbackar. Redan innan VM gick Rio Ferdinand sönder, i premiären blev Ledley King skadad och nu är dessutom Jamie Carragher avstängd.

Fabio Capello har valt mellan Upson och Michael Dawson, Tottenham.

ARTIKELN HANDLAR OM