Här är fotbolls-VM:s billigaste biljett

”Alla överviktiga kunder kommer att ha rätt till en specifik sittplats”

FOTBOLL

Överviktiga brasilianska supportrar får extra breda sittplatser till sommarens fotbolls-VM.

Biljetterna, som säljs till halva priset, inkluderar även en gratisbiljett till en medföljande person.

– Fifa respekterar alltid lokala lagar och regler.

Medan OS i Sotji precis rullat igång står nästa idrottsspektakel, fotbolls-VM, runt hörnet.

Om fem månader står Brasilien som värd för den 20:e världsmästerskapet genom tiderna.

Fotbollssupportrar som kan bevisa att de är överviktiga får enligt Bloomberg tillgång till extra breda sittplatser vid VM-matcherna. Sittplatserna är dubbelt så breda som en vanlig sittplats och kommer att finnas tillgängliga vid samtliga VM-arenor i enlighet med brasiliansk lag.

För att vara kvalificerad för biljetten behöver supportern kunna visa ett läkarintyg på att hen har ett BMI (Body Mass Index) på 30 eller högre.

Hälften av landet överviktigt

– Fifa respekterar alltid lokala lagar och regler. Därför inkluderas överviktiga människor inom kategorin människor med särskilda behov. Alla överviktiga kunder kommer att ha rätt till en specifik sittplats och kommer även att erbjudas möjligheten att söka en gratisbiljett för medföljande person, säger Fifa i en kommentar till Bloomberg.

Brasilianska överviktiga supportar har även rätt till 50 procents rabatt på den breda stolen. Tillsammans med studenter, pensionärer, handikappade och låginkomsttagare är överviktiga personer en del av den kategori människor, med särskilda behov, som tilldelats en procent av de totalt 3 miljoner biljetterna till VM.

En undersökning utförd av Brasiliens regering visade enligt Bloomberg nyligen på att nästan hälften av Brasiliens invånare är överviktiga.

ARTIKELN HANDLAR OM