Bestämt sig – nu kan han vinna VM

Officiellt: Supertalangen har valt landslag

FOTBOLL

England hoppades, bönade och bad. Men förgäves.

Supertalangen Adnan Januzaj har bestämt sig för att representera Belgien.

”Jag är lycklig över att en så talangfull spelare är uttagningsbar för Belgien”, skriver förbundskapten Marc Wilmots på Twitter.

Efter sitt sensationella genombrott i Manchester United blev Adnan Januzaj en jagad spelare. Englands förbundskapten Roy Hodgson beskrev mittfältaren som en ”exceptionell talang” och de engelska fansen började drömma om att 19-åringen skulle välja att spela för dem.

Nobbade Belgien i höstas

Januzaj – som kom till England och Manchester United 2011 – är född i Belgien, men kan också spela för det Albanien, Turkiet eller Kosovo tack vare sina rötter. Mittfältaren nobbade Belgiens landslag inför VM-kvalet i höstas eftersom han behövde mer tid för att fundera över sin landslagsframtid och har även antytt att det skulle bli hans far som fick göra valet. Nu är det gjort.

Belgiens förbundskapten Marc Wilmots berättar på Twitter att Januzaj meddelat det belgiska förbundet att han är deras.

”Jag har fått en officiell bekräftelse att Adnan Januzaj representerar Belgiens landslag resten av sin karriär. Det här är goda nyheter och jag är lycklig över att en så talangfull spelare är uttagningsbar för Belgien”, skriver Wilmots.

Högaktuell för VM

Beslutet innebär att Januzaj blir högaktuell för fotbolls-VM redan i sommar. Belgien ses där som en outsider till turneringssegern tack vare en talangfull generation spelare. Hade Januzaj valt Englands landslag hade han tvingats vänta till 2016 innan han fått spela landslagsfotboll.

ARTIKELN HANDLAR OM