Nio första namnen i brassarnas VM-trupp

Scolari har släppt delar av truppen

Foto: AP
Neymar given i brassarnas trupp.
FOTBOLL

Varje VM-trupp består av 23 namn.

Men redan nu släpper Brasiliens förbundskapten Luis Felipe Scolari nio man som ska representera hemmanationen.

Superstjärnan Neymar är förstås en av spelarna.

Fotbolls-VM dundrar igång 12 juni när Brasilien tar emot Kroatien. Hemmanationens förbundskapten Luis Felipe Scolari släpper sin VM-trupp den 7 maj – men redan nu har Scolari offentliggjort nio spelare som kommer att ingå i Brasiliens trupp.

Vid ett event i Brasilien sa Scolari, enligt AP, att han pratat med spelarna under en tripp till Europa nyligen och då berättat att dessa nio är garanterade en plats i truppen.

De nio namnen är David Luiz, Oscar, Ramires, Willian, Paulinho, Julio Cesar, Thiago Silva, Fred och storstjärnan Neymar.

Neymar försvaras

Ett tungt VM-ansvar vilar förstås på Neymars axlar och trots att brassen kritiserats för sin insats i Barcelona väljer Scolari att försvara sin guldklimp.

– Neymar är alltid bra. Det är hans lag som inte går bra och han är en del av gruppen. I landslaget kommer han att vara lika bra som alltid. Jag ser väldigt annorlunda på honom jämfört med spanska kritiker. Jag är inte ett dugg orolig för honom, säger Scolari till Reuters enligt Eurosport.

Fred tvåmålsskytt

Anfallaren Fred gjorde två mål för Fluminense i en cupmatch i natt mot Tupi. Nu är han en av fyra potentiella lagkaptener i den brasilianska VM-truppen. Scolari offentliggjorde nämligen att han kommer låta någon ur kvartetten Fred, David Luiz, Julio Cesar och Thiago Silva bära Brasiliens kaptensbindel i mästerskapet.

Brasilien träningsmatchar mot Panama och Serbien innan VM. Utöver truppen på 23 man tänker Luis Felipe Scolari även ta ut sju reserver.

ARTIKELN HANDLAR OM