Femmans tv-kupp – sänder stormötet

Köpte loss rättigheterna från TV4

FOTBOLL

Den heta VM-kvalmatchen Tyskland–Sverige kommer inte att sändas i TV4.

Kanal 5 har snott åt sig rättigheterna.

– Det ligger i Kanal 5:s dna att överraska, säger Dan Panas, presschef på SBS TV, till Dagens Media.

TV4 har haft rättigheterna till Sveriges VM-kvalmatcher. Men stormatchen borta mot Tyskland den 16 oktober har Kanal 5 lagt beslag på.

– Det som har skett är en affärsuppgörelse som vi är väldigt nöjda med men som vi av naturliga skäl inte kan gå in på detaljer på, säger Dan Panas.

Gjort det förr

Kanal 5 sände även VM-kvalmötet med Danmark 2009.

– Det ligger i Kanal 5:s dna att överraska. Senast det begav sig var matchen Sverige-Danmark 2009, för ganska exakt tre år sedan. Den matchen hade 1,8 miljoner tittare och toppade på 2,1 miljoner. Vi har gjort det här förr med stor kvalitet i produktionen och med stor publik.

Hans Pekkari, sportchef på TV4, säger till Dagens Media:

– Vi har haft en dialog med SBS som lett fram till en affärsuppgörelse som var så bra att vi inte kunde tacka nej helt enkelt.

Vilka som kommer att sitta i Kanal 5:s studio och kommentera matchen är inte klart.

Fotnot: Färöarna–Sverige sänds i TV4 fredagen den 12 oktober (avspark 18.00).

Matchen Tyskland–Sverige börjar 20.45. Matchen kommer även att sändas live på Kanal 5 Play och på kanalens mobilplattformar.

FAKTA

Kanal 5

Kanal 5 kan ses av 7 260 000 svenskar, vilket är 86 procent av befolkningen.

För att skaffa Kanal 5 behöver man ett abonnemang hos någon av följande operatörer: ComHem, Boxer, Canal Digital, Tele2, Sappa, Viasat eller Telia (dessutom finns ett antal mindre aktörer lokalt). Man kan även se på Kanal 5 i sin dator på kanal5.se, i sin mobil eller på surfplattor.