Ber om ursäkt för grodan på t-banan

Förbundskaptenen Roy Hodgson är ångerfull

Roy Hodgson och Rio Ferdinand.
FOTBOLL

Han berättade för folk på tunnelbanan att Rio Ferdinand var petad från Englands VM–kvaltrupp.

Nu ber Roy Hodgson om ursäkt.

– Jag har försökt att prata med Rio och jag är väldigt ledsen över att nyheten kom ut på det sättet, säger Hodgson enligt Daily Mirror.

Förbundskaptenen Roy Hodgson var och tittade när Arsenal besegrade Olympiakos på onsdagskvällen. På väg till arenan valde han att diskutera Englands kommande VM–kvaltrupp med folk på tunnelbanan.

Då avslöjade Hodgson att han återigen skulle peta Manchester Uniteds Rio Ferdinand i Englands möten med San Marino och Polen, 12:e respektive 16:e oktober, enligt Daily Mirror.

– Jag måste säga att det är över för honom i England, ska förbundskaptenen ha sagt enligt tidningen.

”Har bara mig själv att skylla”

Nu ber Hodgson om ursäkt för hela incidenten på tunnelbanan.

– Jag har försökt att få tag på Rio i dag och jag är väldigt ledsen över att nyheten kom ut på det sättet. Jag ber om ursäkt till Rio Ferdinand, säger Hodgson enligt Sky Sports.

– Jag sa aldrig att Rios karriär var över. Dumt nog kanske jag erkände, och jag har bara mig själv att skylla, att jag inte skulle ta ut honom i truppen. Jag har den största respekten för honom som person och spelare.

”Det var ett misstag”

Hodgson medger att han verkligen ha lärt sig en läxa.

– Allt jag minns var att jag pratade med en del personer på tunnelbanan och en kille sa: ”Är Rio med i nästa trupp?”

– Jag tror att jag kanske sa: ”jag tror inte det”, och det var så långt jag gick. Men jag skulle självklart inte ha sagt så. Det var ett misstag och jag behöver be om ursäkt.