Kritiseras – av egna spelarna

Löws ledarstil ifrågasätts: ”Bättre i Bayern München”

Bastian Schweinsteiger.Efter förlusten i EM-semifinalen skakar Joachim Löws Tyskland i grunden och nu ifrågasätts förbundskaptenen.
FOTBOLL

FRANKFURT. Tyska landslaget är i gungning.

De bästa försvararna saknas, Joachim Löws ledarstil kritiseras och en av superstjärnorna ifrågasätter lagkänslan.

– Sammanhållningen är bättre i Bayern München, säger Bastian Schweinsteiger.

Efter EM-silver 2008 och VM-brons 2010 var det dags för Löws landslag att lyckas i EM.

Men efter förlusten i semin mot Italien ifrågasätts och skakar Die Mannschaft i grunden.

Delvis efter två VM-kvalmatcher där Tyskland vunnit, men inte imponerat.

Bayern Münchenstjärnan Bastian Schweinsteiger säger i en intervju med Süddeutsche Zeitung:

– Vi har verkligen en bra laganda i Bayern München. När vi gör mål så är hela avbytarbänken uppe och jublar. Det var skillnad med landslaget under EM. Då sprang inte alla upp och jublade.

Bemötte kritiken

Orden från Schweini har varit dynamit när samtidigt BM-presidenten Uli Hoeness kritiserat Löws ledarstil för att vara för mjuk och vänlig.

Den tyske förbundskaptenen kände sig därför manad att gå ut till en väntande mediakår, däribland Sportbladet, utanför Villa Kennedy i utkanten av Frankfurt sent i går kväll där tyska landslaget samlats inför matcherna mot Irland (fredag) och Sverige (tisdag) för att kort bemöta kritiken.

Har skadeproblem

– Jag har inte hunnit prata med Schweinsteiger om vad han menar. Alla har väl sett att vi haft en bra sammanhållning i landslaget de senaste åren. Samtidigt är det tufft för spelare som varit med och tränat i fem, sex veckor och som sedan inte får spela, säger Löw.

– Min ledarstil har jag inga planer att ändra på.

Mot Irland får Löw klara sig utan avstängde lagkaptenen och ytterbacken Phillip Lahm. Skadade mittbacksstjärnan Mats Hummels missar även matchen mot Sverige.