”Hoppas han inte har samma form som i PSG”

Schweinsteiger fruktar Ibrahimovic inför VM-kvalmötet

Foto: Foto: AP
FOTBOLL

FRANKFURT. Han är tillbaka för att höja nivån hos ett kritiserat tyskt landslag.

Då fruktar Bastian Schweinsteiger, 28, en motståndare mer än andra.

– Jag hoppas inte Ibrahimovic har samma form mot oss som han har i Paris.

Schweinsteiger spelade en stor del av EM med en fotskada som han fått tidigare under året.

Efter en kortare sommarsemester avstod sedan Bayern Münchenstjärnan från vänskapslandskampen mot Argentina och Tysklands två första VM-kvalmatcher.

– Jag är tacksam mot Jogi Löw och Jupp Heynckes som gett mig ledigt så att jag fått tid att återhämta mig, säger Schweinsteiger vid en välbesökt presskonferens i Frankfurt under tisdag eftermiddag.

Om exakt en vecka väntar Sverige, hemma på Olympiastadion i Berlin, och dessförinnan Irland borta i Dublin på fredag.

– Irländarna spelar med stort hjärta och har en mycket bra tränare. Det blir verkligen inte enkelt, säger Schweinsteiger som tidigare haft Giovanni Trapattoni som tränare i Bayern München.

Vilket lag ser du som er huvudkonkurrent i kvalet? frågar Sportbladet.

– Det är nog Irland och Sverige, som vi möter nu – även om det inte var enkelt för oss att vinna mot Österrike heller. Irland borta är ett riktigt test. Sverige har ett bra lag, men framför allt en enastående anfallare som kan leda dem till seger, säger Schweini och lägger snabbt till:

– Jag hoppas Ibrahimovic inte är i så bra form som han har visat i Paris.

28-åringen fick många frågor kring ett uttalande i en intervju där han beskrivit stämningen i landslaget som sämre än i Bayern München.

– Jag har pratat med Löw och Bierhoff om vad jag menar. Det finns egentligen viktigare saker för oss att diskutera. Jag har aldrig sagt att stämningen i landslaget är dålig, men det finns alltid detaljer vi behöver förbättra för att kunna bli så bra att vi vinna även de helt avgörande matcherna, säger Schweinsteiger. Jag kommer alltid säga vad jag tycker.

Bierhoff berättade att förbundskaptenen Joachim Löw haft en kortare genomgång med spelarna på förmiddagen och förklarat vad som gäller i VM-kvalmötena under den kommande veckan.

– Irland och Sverige är de två starkaste motståndarna, säger Bierhoff. Löw sa till spelarna att de måste till en bättre prestation än mot Österrike för att vi ska kunna vinna de här matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM