”Ingen hemlighet att det lutar åt Mathias”

Ranégie får chansen från start mot Färöarna

FOTBOLL

TORSHAMN/STOCKHOLM. Ola Toivonen och Johan Elmander är skadade.
Då får Mathias Ranégie chansen från start i VM-kvalet mot Färöarna.

– Det är ingen hemlighet att det lutar mest åt Mathias och Zlatan, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Johan Elmander är hemma och rehabiliterar sin skada inför tisdagens VM-kval mot Tyskland. På gårdagens träning åkte Sverige på en ny skada.

Ola Toivonen fick en bristning i baksida lår och anfallaren missar nu VM-kvalet. Enligt de senaste rapporterna från Holland blir anfallaren borta till ligan nystartar efter sitt juluppehåll i slutet av januari.

– Trist med Ola, i övrigt ser det bra ut. Alla är med och det är full fart på alla, sa Erik Hamrén på dagens presskonferens.

”Viktigt att gå i djupled”

Med Elmander och Toivonen borta ser Mathias Ranégie ut att få chansen från start tillsammans med Zlatan Ibrahimovic.

– Det är ingen hemlighet att det lutar mest åt Mathias och Zlatan, även om vi tar det slutgiltiga beslutet efter träningen, säger Hamrén och fortsätter:

– Då är det viktigt att våra kantspelare kommer i djupet. Vi måste ha löp från andra positioner också. Sedan får vi försöka, som när Ola spelat i den rollen, att Zlatan och Mathias, även om de inte är deras största kvalitéer, också är duktiga att gå i djupled även om de inte gör det hela tiden.

”Ta emot skiten”

Hamrén understryker också en ytterligare satsning på spelet i luften mot lågt försvararende Färöarna.

– Vi hoppas komma på inlägg. Mathias är en duktig boxspelare och jag hoppas att vi ska utnyttja det. Zlatan är också bra där. Inläggspelet blir spännande med två sådana forwards.

Förbundskaptenen var genom hela presskonferensen tydlig med en sak: Bara seger räknas.

– Jag jobbar mycket med att man ska kunna se sig själv i spegeln efter en insats. Kan man det är det inte annat att göra än att ta emot skiten. Det är inget konstigt med det, sade Hamrén om kritiken som skulle komma vid en förlust.

FAKTA

Så väntas Sverige starta mot Färöarna:

Andreas Isaksson, Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Martin Olsson, Sebastian Larsson, Kim Källström, Pontus Wenbloom, Christian Wilhelmsson, Zlatan Ibrahimovic, Mathias Ranégie.