Hamrén om pressen: Vi får ta emot skiten då...

FOTBOLL

Ett pressat landslag vet vad VM-kvalet mot Färöarna handlar om.

Poängförlust är ett fiasko och kritiken blir svidande.

– Då får vi ta emot skiten, det är inget konstigt med det, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Uttryck som ”underhållande fotboll” hördes det inte mycket av när landslaget mötte medierna inför kvällens landskamp. Förbundskapten Erik Hamrén gav sin syn på den ödesmättade drabbningen inne i ett pressrum på Tórsvöllur Stadion. Utanför svepte regnbyarna över konstgräset.

– Men jag är mer orolig för våra motståndare än väder och underlag, att de är skickliga och starka.

Svårt för stornationer

Statistiken över Färöarnas senaste tävlingsmatcher på hemmamark ger förbundskaptenen rätt. Både Frankrike och Italien har rest från ö-gruppen med knappa 1–0-vinster.

– Vi vet vad som händer om vi inte skulle vinna. Gör vi allt vi kan och ändå inte lyckas får vi köpa att det blir massiv kritik, det vet vi om. Men gör vi allt vi kan så vinner vi, säger Erik Hamrén.

Hur hanterar du pressen?

– Jag är van vid den från de klubblag jag tränat, inte minst Rosenborg. Det är viktigt att kunna se sig själv i spegeln efteråt, har vi gjort allt vi har kunnat? Har man gjort det men ändå inte lyckats få resultaten med sig kan man inte göra så mycket mer än att ta emot skiten.

Förbundskaptenen satsar av allt att döma på Mathias Ranégie framför Zlatan Ibrahimovic på topp.

– Vi måste ha spelare som tar löpningar från andra positioner. Det är viktigt att våra kantspelare kommer mycket i djupled.