Hamrén: Det var som en smekning

FOTBOLL

Förbundskapten Erik Hamrén vaknade nöjd efter Sveriges uddamålsseger mot Färöarna.

Men Tysklands storseger mot Irland skrämmer efter samtal med spionen Peter Wettergren.


– Han sa att det var jävligt bra, rent ut sagt, säger Erik Hamrén.

Efter en knapp timme av kvalmatchen mot Färöarna kom chocken, hemmanationen gjorde 1-0 mot Sverige, som då var på väg mot ett riktigt praktfiasko. Men genom mål av Alexander Kacaniklic och Zlatan Ibrahimovic kunde Blågult vända och vinna med 2-1.

En enorm lättnad, enligt förbundskapten Erik Hamrén.

”I dag var det en smekning”

– Det är alltid så häftigt, eller häftigt ska jag inte säga, när första tiondelen, tusendelen eller sekunden visar om det blir en lätt smekning eller om det blir en magpumpning, en knockout i magen, säger Hamrén.

– I dag var det en smekning, det var väldigt skönt. Det är väldigt lite som avgör om man vaknar med en knockoutsmäll i mellangärdet eller en smekning.


”Hade kunnat bli ännu mer”

Senare på kvällen visade Sveriges största konkurrent i gruppen musklerna, Tyskland körde över Irland med 6-1 på bortaplan. Blågult hade Petter Wettergren som spion på matchen.


– Vi står inför en härlig utmaning på tisdag. Han sa att det var jävligt bra, rent ut sagt. De hade slutat vid 5-0, annars hade det kunnat bli mer, det var hans uppfattning, säger Hamrén.

– Det vet vi om sedan tidigare, det är inget nytt på det sättet. Vi har de som stora favoriter att vinna vår grupp. De har vunnit tre raka och i EM–kvalet hade de bara segrar. Det finns utmaningar och det finns utmaningar, och det här är en av de största med tanke på att det är i Berlin och den formen det visade igår.

”Sprang sönder Irland”

Förbundskaptenen vet att det krävs en väldigt disciplinerad defensiv och mycket löpningar från spelarna.

– Även om vi är 100-procentiga kommer de att skapa chanser. Så då måste vi ha det rätt flytet, säger han.

– Det handlar om att vi måste vara fysiskt starka. Med fysiskt starka menar jag både tacklingsmässigt och löpmässigt. Det kommer att bli mycket löpningar. Det lilla jag pratade med Peter här hade Irland stora problem med Tysklands mittfält, där man i stort sett springer sönder dem.

Elmander i träning igen

Johan Elmander har plågats av en fotskada och stöd över mot Färöarna. Men när de spelare som inte deltog i fredagens match tränade i Stockholm på lördagsförmiddagen var Elmander med.

– När jag frågade honom efteråt hur det var sade han att det kändes bra, säger förbundskapten Erik Hamrén.