”Mario Balotelli är ju ingen Zlatan precis”

Danmark räds inte stjärnanfallaren inför kvalmötet

Foto: AP SCANPIX SWEDEN
Mario Balotelli.
FOTBOLL

Mario Balotelli ska sänka Danmark på sin gamla hemmaarena San Siro.

Men motståndarna räds inte italienaren.

– Han är ju ingen Zlatan precis, säger Michael Krohn-Dehli.

Foto: SCANPIX
Michael Krohn-Dehli och Simon Kjaer.

På tisdag väntar tuffa bortamöten för såväl Sverige som Danmark i VM-kvalet.

Erik Hamréns landslag tar sig an Tyskland i Berlin, medan danskarna drabbar samman med Italien i Milano.

Då får det rödvita försvaret i uppgift att neutralisera Manchester City-anfallaren Mario Balotelli, som är tillbaka på sin gamla hemmaarena efter flytten från Inter.

Mittbacken Simon Kjaer, som mötte Balotelli under sina år i Palermo, har respekt för den omskrivne 21-åringen – men räds honom inte mer än någon annan.

”Humörspelare”

– Han är en humörspelare. Han är bra på några saker som gör honom exceptionell; han är riktigt bra på att vända och har ett stenhårt skott. Men igen – han är en humörspelare och det går att få honom ur balans en hel match, säger Wolfsburg-proffset till Ekstrabladet.

Mittfältaren Michael Krohn-Dehli:

– Det är svårt att rangordna Balotelli som spelare. Han är ju inte en Cristiano Ronaldo eller Messi precis. Och ingen Zlatan heller för den delen. Men har han en bra dag kan han vara en av de absolut bästa.

Simon Kjaer har över huvud taget bra koll på Italien, eftersom han förutom åren i Palermo även var utlånad till Roma förra säsongen.

– Vi känner till det italienska laget väl. Det kommer bli lite speciellt, för jag känner många av spelarna personligen. De har ett riktigt bra lag, säger han.