”We need to show Braveheart”

FOTBOLL

Sverige står inför den tuffaste matchen i VM–kvalet, Tyskland på bortaplan.

Då drar förbundskaptenen Erik Hamrén paralleller till en klassisk amerikansk film från 1995.

– We need to show Braveheart, säger Hamrén på presskonferensen.

Sverige har inlett VM–kvalet med två raka segrar, hemma mot Kazakstan och borta mot Färöarna. På tisdag kväll väntar dock en stentuff utmaning då Blågult ställs mot gruppfavoriten Tyskland på bortaplan.

På måndagen, i Berlin, höll förbundskapten Erik Hamrén den sista presskonferensen inför mötet.

– Vi kommer inte att gå ut med tron att det är vi som ska föra matchen, att det är vi som ska bjuda upp till dans, som när vi möter Kazakstan eller Färöarna. Vi möter ett av världens bästa lag i mina ögon. De vann alla matcher i EM–kvalet senast, säger Hamrén.

– Ska vi vinna här imorgon så måste vi vara väldigt bra defensiva, starka som lag, jobba tillsammans, ge de så få möjlighet som möjligt, så lite tid och så små vinklar som möjligt. Vi måste ha en ”Isak” i mål som gör fantastiska räddningar, vi måste ha flyt att bollen går stolpe ut och ha marginalerna med oss.

”De är favoriter”

När Hamrén sedan fick frågor från internationell press svarade liknande, men drog även paralleller till en amerikansk film från 1995 med Mel Gibson i huvudrollen.

– We need to show Braveheart (Vi måste visa Braveheart), säger Hamrén.

Förbundskaptenen hade sällskap av Andreas Isaksson och Johan Elmander vid sin sida vid podiet.

– Självklart blir det en tuff match, Vi spelar mot Tyskland i Tyskland. De är favoriter, men vi kommer att göra allt vi kan för att vinna. Vi har en bra chans att besegra dem, säger Isaksson.