Tysk press: ”Hela laget har videoanalyserat Ibrahimovic”

1 av 5
Så skriver Tyska tidningarna Bild: Löw tar fram en varningsvideo
FOTBOLL

I kväll är det dags.
Tyskland mot Sverige - eller i tysk press... mot Zlatan Ibrahimovic.

Sportbladet har gjort ett svep för att se efter vad man skriver i tysk media inför matchen och förutom det faktum att förbundskansler Angela Merkel kommer att sitta på läktaren så handlar nästan alla artiklar om samma sak.
Om Zlatan Ibrahimovic.

BILD:”Hela laget har videoanalyserat Zlatan”

HEMLIG! FARLIG! ETT GENI!
Det skrev Bild tidigare om den svenske superstjärnan och förbundskapten Jogi Löw anser att forwarden med tofsen är farligare än allt annat motstånd under VM-kvalet. I går beordrade han samtliga spelare att titta på videoanalyser av Ibrahimovic för att tillsammans kunna stoppa honom.
En varningsvideo, det är något ovanligt, berättar Löw för Bild:
– Ofta är det bara försvarsspelarna som ser på motståndarnas anfallsspelare, men i dag har hela laget sett en video med Ibrahimovic.
Men vem ska stoppa honom?
– Det beror på var han spelar, han rör sig på topp, han går tillbaka till mittfältet och där måste vi verkligen passa oss. Det går inte att punktmarkera honom eftersom hann virvlar runt överallt. Både försvar och mittfält måste ha ett öga på Ibrahimovic, framförallt när vi förlorar bollen. Då är han extremt farlig.”

FAZ: ”Ser fram emot duellen med Zlatan”

 Intervju med Holger Badstuber
Du spelar innerback, förbereder du dig på något speciellt sätt när du ska möta en anfallsstjärna som Zlatan Ibrahimovic? DU måste ju veta allt om honom.
- Han är en världsspelare, en av de allra bästa. Jag ser fram emot den duellen. Samtidigt har jag mognat och nu vet jag var det handlar om.
Vad gillar inte Ibrahimovic?
- Det vet jag, men det säger jag inte. Vi analyserar alla styrkor och alla svagheter his en spelare och då vet man vad man måste passa sig för. Jag är aldrig rädd för en motståndare, men jag har respekt. Jag litar på mig och på mitt lag och när jag känner det förtroendet går jag starkt in i alla situationer man mot man.

KICKER: ”Räddade sitt lag med tveksamma metoder”

Hur sjutton ska vi kunna slå tyskarna? Så skriver de svenska tidningarna inför VM-kvalmatchen i Berlin och det är bara en som kliver in med självförtroende; Zlatan Ibrahimovic.
Det var han som räddade sitt landslag från en smärre katastrof på Färöarna och han gjorde det med ytterst tveksamma metoder.

”Snackade skit om mig”

Det var kaptenen som räddade landslaget från en total katastrof och det var hans aktioner som löste Sveriges anfallsproblem. Men målkungen från Paris Saint Germain och fick ta till andra metoder, berättar motståndarnas kapten, Frodi Benjaminsen, som fick en armbåge av Ibrahimovic strax före paus.
– På väg in i omklädningsrummet var han på mig och frågade vad det var som hände, säger Benjaminsen till tidningen Dimmalaetting.
– Dessutom höll han på och snackade skit om mig och mitt lag under hela matchen. På väg in till pausen förklarade han var han spelar och vad han tjänar. Jag tycker inte alls om honom.

Sport1: ”Cykeltjuv, diva och superstjärna”

Zlatan Ibrahimovic präglar Sveriges landslag. Anfallaren från Paris St Germain pendlar mellan genialitet och vansinne.
För att nå framgång tog Zlatan Ibrahimovic till alla tänkbara medel reda när han var ungdomsspelare.
- Min pappa jobbade och hade inte tid att köra mig till träningen. Det var för långt att gå och jag visste hur man stjäl cyklar så jag tog en och cyklade iväg, sa han en gång i en intervju.
Då, precis som nu, tog den 31-årige anfallaren, som är född i beryktade förorten Rosengård, till tveksamma metoder. Kanske är det så att han, mer än någon annan fotbollsspelare i den aktuella generationen pendlar mellan geni och vansinne.”

Focus: ”Han kommer att ställa till problem”

Intervju med före detta landslagsanfallaren Fredi Bobic:

I den fjärde VM-kvalmatchen spelar Tyskland mot Sverige och den före detta landslagsspelaren Bobic varnar för Sveriges anfallare Ibrahimovic:
– Han kommer att ställa till problem för Tysklands försvarsspelare. Det är en man som själv kan avgöra en match.

SPORT.DE: ”Sverige är inte bara Zlatan”

EM upplevde Per Mertesacker från bänken. Nu är försvarsspelaren tillbaka på planen och mot Sverige kommer han att ta en av huvudrollerna. Arsenalproffset ska stoppa Zlatan Ibrahimovic.
– Vi måste se upp, Zlatan är en av världens bästa anfallsspelare, säger 28-åringen.
Samtidigt kan Mertesacker inte säga att det bara handlar om en duell mellan honom och Ibrahimovic.
– Sverige är inte bara Zlatan, de har et bra mittfält och är hela tiden farliga mot mål. De har ett par spelare som redan har bevisat på en internationell nivå vad de kan och om vi underskattar dem blir det farligt. Men det misstaget kommer vi inte att göra.