”Vi ville döda oss själva”

Svenska supportrarna lämnade Olympiastadion

FOTBOLL

När Tyskland satte 3-0 fick Tarik Basic och hans vänner nog.

Kompisgänget lämnade Olympiastadion – och missade Sveriges historiska upphämtning.

– Det är åt helvete, säger den 26-årige Sverige-supportern.

Foto: PRIVAT
Tarik Basic och Calle Gustafsson.

När Per Mertesacker satte 3-0-målet gick luften ur många svenska supportrar. Några kanske stängde av TV:n. Andra lämnade arenan.

– Vi åkte ner i måndags för att få se bra fotboll. Men vi hade lite dåliga platser och satt mitt bland tyskar. Vid 3-0 sa en av polarna att vi skulle dra för det var ju pinsamt, sagt och gjort… säger 26-årige Tarik Basic.

Kompisgänget från Vingåker grattade en vakt till segern på vägen ut. Han meddelade att Tyskland just gjort 4-0 och beslutet att lämna Olympiastadion kunde inte ha känts mer rätt.

En halvtimme senare var känslan en helt annan.

– På tunnelbanan fick jag sms från brorsan, först om 4-1, sedan 4-2, sedan 4-3. Då tänkte vi bara: "vad i helvete händer!?" och blev arga på varandra.

”Ska lyssna på Glenn”

Kompisgänget sprang till första bästa bar och fick se 4-4-målet på en storbildsskärm.

– Först jublade vi, sedan ville vi döda oss själva. Det var helt overkligt. Det känns bra, men samtidigt jävligt jobbigt. Fy fan, decenniets jävla match, säger Tarik och fortsätter:

– Glenn Hysén höll tal för oss innan om att man aldrig skulle ge upp och kämpa in i det sista och vi stod där och skrek och bara: "Du har så jävla rätt Glenn". Och så händer det här….

Man ska lyssna på Glenn alltså?

– Från och med nu ska jag alltid lyssna på Glenn.

Och du kommer aldrig mer att lämna en match?

– Aldrig i hela mitt liv. Jag vet inte om jag vill åka hem till Vingåker nu, jag kommer att få så mycket pikar. Men vi får åka hem och kolla på matchen, sedan kan man ju säga att man har varit där en halvlek. Helt fel halvlek.

Tarik Basic och kompisgänget har redan planerat resan till Irland för att se kvalmatchen i september. Hela matchen den gången.