Irländsk försvarsduo tillbaka mot Sverige

Trapattoni: "Vi har vad som krävs för att avancera"

Foto: AP
Seamus Coleman och Marc Wilson.
FOTBOLL

Giovanni Trapattoni har tagit ut sin preliminära trupp till VM-kvalmötet mot Sverige om två veckor.

Ett glädjeämne för Irländsk del är att försvararna Seamus Coleman och Marc Wilson är tillbaka från skada.

– Jag är övertygad om att de här spelarna kan samarbeta bra och hjälpa oss att nå de resultat vi behöver, säger tränaren.

Sverige har skrapat ihop sju poäng i VM-kvalet. Den allra senaste kom tack vare den magiska upphämningen i Berlin.

Nästa uppgift: Giovanni Trapattonis Irland, laget som skuggar på en tredjeplats i tabellen.

Samma kväll som Sverige träningsspelade mot ett stjärnspäckat Argentina på Friends Arena, tog Irland emot Polen. Den italienska tränaren fick då positiva besked i och med segern, 2-0.

– Matchen mot Polen vad ett perfekt tillfälle för oss att jobba med lite yngre spelare, och jag såg att de har en stor potential i sig. Vi spelade väldigt bra i den matchen och jag vill bygga vidare från det, säger Trapattoni.

Försvarsduo tillbaka

Nu har han tagit ut sin preliminära matchtrupp inför mötet mot Sverige den 22 mars. Totalt har 29 spelare kallats in, och nästa vecka kapas truppen till 23.

Försvararna Seamus Coleman, 24, och Marc Wilson, 25, är uttagna. Båda två har dragits med skador under den senaste tiden men är nu helt återställda.

– Matcherna mot Sverige och Österrike är väldigt viktiga och vi är fokuserade inför uppgiften. Jag är övertygad om att de här spelarna kan samarbeta bra och hjälpa oss nå de resultat vi behöver, säger Trapattoni enligt Sky Sports.

Tror på avancemang

Han ser positivt på fortsättningen i VM-kvalet.

– Sverige och Österrike är två bra lag som gjort bra ifrån sig i grupp C fram tills nu. Men jag är säker på att våra spelare har mentaliteten och attityden som krävs för att kvalificera.

Även West Brom-spelaren Shane Long finns med i truppen, trots att han nyligen skadade sig under en träning.

Dessutom har Trapattoni tagit ut Readings Stephen Kelly, trots att denne gick till verbal attack mot sin tränare för en dryg månad sedan.