Mihajlovic: Inget sex före match

”Dagen innan är det oacceptabelt”

FOTBOLL

Inget sex före match.

Det är vad Sinisa Mihajlovic, förbundskapten för Serbiens landslag, har bestämt för sina mannar.

– Anledningen är självklar: vi vet alla att män tycker om att tända en cigarr eller vila efter sex, och då spelar man dåligt, menar den tidigare Serie A-legendaren.

Nästa vecka är det dags för ett riktigt prestigemöte på den internationella scenen: Serbien ställs mot Kroatien i VM-kvalet.

Inför matchen har förbundskaptenen Sinisa Mihajlovic, den gamle frisparksspecialisten i lag som Lazio och Inter, passat på att berätta om de regler han har satt på truppen.

Dagarna före matchen är sex absolut förbjudet.

– För att förtydliga: det är inte fel om spelarna har sex med sina fruar eller flickvänner tre-fyra dagar före matchen mot Kroatien. Dessförinnan kan det till och med vara positivt om de tömmer sig. Men två dagar före matchen på Maksimirstadion... då är det kritiskt läge. Dagen före är det oacceptabelt. Sen skulle det vara svårt att genomföra, eftersom vi är i karantän från 18 mars, skrockar Mihajlovic enligt serbiska Blic.

”Inga cigarrer! Ingen vila!”

– Anledningen är självklar: vi vet alla att män tycker om att tända en cigarr eller vila efter sex, och då spelar man dåligt. Speciellt före en så viktig match: Inga cigarrer! Ingen vila! Jag vill att mina spelare är pigga, skrockade han vidare, skriver tabloiden Alo.

Balkanderbyt spelas nästa fredag (22 mars) och för Serbien, sex poäng bakom grupptvåan Kroatien, behöver ett bra resultat på Maksimirstadion, i Zagreb, för att hålla VM-drömmen uppe.

ARTIKELN HANDLAR OM