Bomben i startelvan

Tobias Hysén är valet bredvid Zlatan just nu: ”Jag är definitivt redo”

FOTBOLL

Erik Hamrén har lagt ut rena bombmattan i sina startelvor sedan han blev förbundskapten.

Nu tyder det mesta på att Tobias Hysén, 31, överraskande bildar anfallspar med Zlatan Ibrahimovic mot Irland.

– Konkurrensen brukar vara hårdare, säger Hysén.

springer sig till en plats Tobias Hysén, som här jagar Per Nilsson, är på väg att slå sig in VM-kvalelvan. Ett av 31-åringens främsta vapen är just löpstyrkan.Foto

Erik Hamrén har gjort för vana att presentera en skräll, för att inte säga bomb, i var och varannan startelva han släppt under sina år som förbunds- kapten.

Några av de allra största ser ni här nedan.

Han verkar inte förneka sig mot Irland på fredag heller: av allt att döma blir det Tobias Hysén och inte Ola Toivonen i anfallet tillsammans med Zlatan Ibrahimovic.

På gårdagens träning körde nämligen en uppenbarligen tänkt startelva tillsammans i alla spel- övningar och längst fram där spelade Hysén.

Het på försäsongen

Han har inte mött media ännu på samlingen men Sportbladet talade med göteborgsanfallaren så sent som i söndags efter cup-matchen mot Kalmar, där Blåvitt för övrigt förlorade och Hysén brände en straff.

– Det är ju ett faktum att vi bara är tre anfallare i truppen just nu och två av oss kommer troligen spela. Konkurrensen brukar vara hårdare, sa Hysén då.

Du har gjort fem mål på tre matcher i svenska cupen – är du i toppform?

– Jag har tränat bra på försäsongen och känner mig rapp, men det är fortfarande tidigt på säsongen så det finns lite mer att få ut. Men om Erik ger mig chansen är jag definitivt redo.

Många hade trott att Ola Toivonen, som i lördags gjorde sin första match från start med PSV sedan skadan med landslaget för fem månader sen, skulle spela från start.

Ska få ut max av Ibra

För Hamrén handlar det mycket om att göra Ibrahimovic så bra som möjligt.

– Man får titta vem som passar bäst att spela med Zlatan då han betyder så mycket för oss. Ska Zlatan spela längst fram i nummer nio-rollen, som en del tycker, eller ska han ha den friare rollen han har nu och där han kan söka sig mer i positioner och någon annan löper i djupet för att skapa åt honom, säger förbundskaptenen.

Hans val just nu är uppenbarligen djupledslöparen Hysén.