Blågults vädjan: Gör Friends till vår borg!

Sportbladet visar Andreas Isaksson klipp från Irlands match mot Spanien i EM i somras. ”Imponerande! De har grymma supportrar”, säger målvakten.
FOTBOLL

2 000 irländare riskerar sjunga ut 48 000 svenskar i morgon.

Då uppmanar de svenska stjärnorna sina fans:

– Visa upp era kvaliteter!

– Gör Friends Arena till vår hemmaborg!

Giovanni Trapattoni ville öppna taket på Friends Arena för att det annars...

– ... blir för högljutt. När jag var i Tyskland var det aldrig bra för oss som bortalag på grund av publiken, sa den irländske förbundskaptenen.

Vi kan konstatera att Trapattoni knappast har varit på plats vid någon av Sveriges två första matcher på Friends Arena. Trots fullsatta läktare och världslag som England och Argentina på plats har det nämligen varit påtagligt tyst på läktarna.

– Det har varit grymma matcher, men inte det där riktiga trycket, säger Jimmy Durmaz.

2 000 på plats

I morgon kommer 2 000 ­irländare till Friends Arena och få landslagsklackar sjunger­ så mycket och högt som den irländska.

– Imponerande! De har grymma supportrar, säger Andreas Isaksson när Sportbladet visar honom ett youtube-klipp från Irland-Spanien i EM i somras.

Risken är stor att irländarna vinner läktarmatchen trots ett enormt numerärt underläge.

– Det handlar om att anta utmaningen för fansen också och låta mer än vad irländarna gör. Vi har hemmamatch och borde vara minst

30 000 fler, säger Tobias Hysén.

De svenska stjärnorna uppmanar nu sina fans:

– Visa upp era kvaliteter så som vi gör på planen, säger Jimmy Durmaz.

– Gör Friends Arena till vår hemmaborg, säger Behrang Safari och fortsätter:

– Det ska vara svårt för allt motstånd som kommer hit. Oavsett vad det står så ska vi ha det stödet i 90-95 minuter. Det borde kunna bli ett riktigt tryck.

Hoppet står till att det nu är tävlingsmatch.

– Jag hoppas att fansen precis som vi känner en annan nerv nu när det är tävlingsmatch och att det blir ett rejält tryck, säger Anders Svensson.

ARTIKELN HANDLAR OM