Irland: Är lite av vår Ibrahimovic?

Irländske spelaren mordhotad, utskälld och hyllad: ”Vet om att han skapat rubriker”

Foto: Scanpix
James McClean.
FOTBOLL

Är han en diva, är han snäll och hur ska han stoppas?

Irländsk press ville veta allt om Zlatan Ibrahimovic när de fick träffa de svenska spelarna.

Om svensken och deras, enligt dem, egen Zlatan – mittfältaren James McClean.

I Sverige handlar som vanligt mycket om Zlatan Ibrahimovic inför fredagens VM-kval mot Irland. Vem ska spela med superstjärnan och kan han bjuda på en ny stor show i Friends Arena. I Irland är den stora frågan hur han ska stoppas?

När irländsk press på torsdagen fick intervjua tre av de svenska spelarna handlade frågorna just om PSG:s 31-åring.

– Han är vår kapten och vår ledare. Han är en bra kille, någon alla lyssnar på och ser upp till. Som jag sa är han killen som ska göra oss till ett lite speciellt lag, säger Sebastian Larsson.

”Drar han många skämt med er eller är han bara en stor stjärna”, frågade Telefoots utsände.

”Är en högljudd karaktär”

– Självklart är han en stor stjärna men han är en i gruppen. Du kan prata med honom och han skämtar med dig. Du hör alltid när han kommer in i ett rum. Han är en högljudd karaktär.

Men det är inte bara Sverige som har en omtalad, och ibland kontroversiell, stjärna. Sebastian Larsson är själv lagkamrat med irländaren James McClean.

– Alla såg när han kom in förra året vad han kan göra. Många säger att han haft det tufft år i men alla i Sunderland har haft det tufft i år. Han är en råtalang och du borde inte ta det ifrån honom. För att få ut det bästa av honom måste han få göra sin sak. Det är svårt att veta vad han ska göra eftersom han gör vad som än dyker upp i huvudet på honom, och det borde han behålla i sitt spel, säger Larsson.

Skapade en ’skandal’

23-åringen fick sitt stora genombrott förra säsongen men har den här säsongen skapat mest uppmärksamhet när han i november vägrade att spela med en så kallad ”poppy” på tröjan, en symbol som hyllar fallna soldater. Media slog upp det hela som en stor skandal och 23-åringen mordhotades av en man som uppgav sig för att vara soldat. Mannen publicerade en bild på en kula på McCleans Twitter-timeline och sa till tidningen An Phoblacht att ”jag ville se honom död”.

”Han är lite som Zlatan, han skapar rubriker av fel anledningar?”, frågar en irländsk journalist.

– Ja, självklart vet jag om att han fått rubriker av lite olika anledningar men så är det ibland när du är i rampljuset. Speciellt när du slår igenom som han gjorde i Premier League. Du måste vänja dig vid det och lära dig av det, säger Sebastian Larsson.