”Jag försöker göra det van Basten sa åt mig”

Zlatan dagen före kvalrysaren: Jag är beredd på allt

Foto: PONTUS ORRE / AP
Van Basten har följt Ibrahimovics karriär från tiden i Ajax.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, 31, ska sparkas ner av Irland.

Det säger anfallsstjärnan Robbie Keane som tagit hjälp av David Beckham för att kartlägga svensken.

– Jag är beredd på allt. Förhoppningsvis blir ingen skadad, säger Ibrahimovic.

Sverige ställs mot Irland i fredagens VM-kval. Inför matchen har gästerna hotat med att sparka ner Zlatan Ibrahimovic och anfallaren Robbie Keane har tagit hjälp av Zlatans lagkamrat David Beckham i förberedelserna.

Nu svarar Sveriges anfallsstjärna på hoten.

– Jag är beredd på allt. Motståndarna måste göra allt för att stoppa andra laget och det är vad vi också måste göra. Det finns olika sätt. Vi får se hur matchen blir, förhoppningsvis blir det en fin match som publiken njuter av och att ingen blir skadad. Keane är en bra spelare, han har en bra karriär och gör det bra i USA nu. Han är en farlig anfallare, det har han visat i Premier League. Det är en bra spelare att se upp för, säger 31-åringen.

”Mycket bra”

Zlatan kommer att starta matchen, troligtvis tillsammans med IFK Göteborgs Tobias Hysén. Många har talat om en svensk anfallskris men nu hyllar Ibrahimovic sin nya anfallspartner.

– Bra mycket bra. Det är en löpande spelare som springer mycket och hugger. Mycket djupledsbollar och han är van vid att göra många mål. Han har samma roll i sitt klubblag och när vi spelat innan har det fungerat mycket bra, även på träning. Blir det Hysén är det bara positivt.

Släpande läge

Klart är att Ibrahimovic vill ha kvar sin position som den släpande anfallaren, en plats Hysén främsta konkurrent om en startplats Ola Toivonen också önskat.

– Toivonen vill spela i mitten såklart. Han vill ha min position (haha). Men det finns olika alternativ och allt handlar om vilket motstånd vi mötet. Erik lägger upp taktiken. Jag gillar att spela som jag gör i dag när jag kommer ner och möter och hjälper till när spelet låser sig och är uppe och gör mål och skapar farliga chanser.

Vad Zlatan ska bidra med är han också klar med. Detta efter ett gammalt råd från holländske legendaren Marco van Basten.

– Van Basten sa till mig att bästa sättet att hjälpa laget är att göra mål. Det är det jag försöker göra. Ibland gör du mål och ibland gör du inte mål. Det gäller bara att vara fokuserad. Ibland har du tur, ibland mindre tur men det är bara att fortsätta. Med Erik känns det bra, det känns bra i landslaget. Jag har fått en roll jag gillar och utnyttjat det bra. Jag har fått göra många mål och hoppas fortsätta hjälpa laget på det sättet.

FOTNOT: Matchen sänds direkt i kanal 5 fredag, avspark 20.45.

ARTIKELN HANDLAR OM