”Gör ett stort jobb för journalisterna”

Zlatan om nye lagkamraten Beckham

Världens åttonde rikaste fotbollsspelare (till vänster) och världen rikaste (till höger)
FOTBOLL

En reklampelare eller en viktig spelare?

Nu hyllar Zlatan Ibrahimovic lagkamraten David Beckham för båda rollerna.

– Han gör ett stort jobb för mig, för laget, för hela Paris och även för journalisterna, säger Ibrahimovic.

Den sista januari blev det klart att Paris Saint-Germain värvar David Beckham. Kritikerna kallade det en PR-kupp men efter ett par månader hyllas engelsmannen av PSG:s störste stjärna Zlatan Ibrahimovic.

– David har stora kvalitéer. Han kom in mitt i säsongen, en månad efter vår försäsong i Qatar. Han har gjort det bra, har stora kvalitéer och en fin touch. Han är också väldigt viktig för oss med sin erfarenhet. Speciellt nu när vi är nära slutet på säsongen med 2,5 månad kvar och många viktiga matcher, säger 31-åringen.

”Ännu mer viktig”

Zlatan hyllar framförallt 37-åringens erfarenhet som han säger är viktig i titelkampen i ligan och i slutspelet i Champions League.

– När vi nu är nära att vinna en trofé blir förhoppningsvis David ännu mer viktig, att han har den erfarenheten. För många i laget är det en ny sak, en ny omgivning och en ny situation. Då kommer David med kvalité på och utanför planen och han har ett stort inflytande på laget. Han har gjort ett bra jobb, det är inte lätt att komma in så. Han gjorde ingen försäsong med oss men har gjort ett väldigt bra jobb.

Det är inte heller bara på planen Beckham imponerar.

– Han gör ett stort jobb för mig, för laget, för hela Paris och även för journalisterna. De har något att skriva om.