Svagt Norge föll mot Albanien

Förlorade hemma efter frisparksvariant

Foto: AP
FOTBOLL

Norge föl hårt i VM-kvalet.

Albanien gjorde matchens enda mål på en tjusig frisparksvariant och nu ligger man först fyra i sin kvalgrupp.

– Chansen att vinna gruppen är minimal, så nu satsar vi på andraplatsen, säger förbundskaptenen Egil ”Drillo” Olsen till norska TV 2.

Det blev fiasko för Norge.

Trots att matchen mot Albanien spelades hemma på Ullevål mäktade man inte med något mål på Kalmars Etrit Berisha, gästernas burväktare.

Albanien, som å sin sida stod för en fin insats, gjorde det matchvinnande 1-0-målet på en lurig frisparksvariant.

Med läge ute till höger om straffområdet slog den albanske frisparksskytten en låg boll längs med straffområdeslinjen som Hamdi Salihi mötte med högern, och dunkade upp i nättaket.

”En av de bittraste förlusterna”

I matchens slutskede tog albanske Andi Lila två gula kort och visades ut, men Norge lyckades inte få hål på Berisha och Albanien lämnade med tre viktiga poäng.

– Det är en av de bittraste förlusterna jag har varit med om. Inte för att vi hade ett bra spel, men vi är bättre än Albanien. Vi gjorde en hel del rätt, men bollen studsade inte vår väg. Vi kunde inte sätta chansen vi hade, det är bittert, säger Norges förbundskapten Egil ”Drillo” Olsen till TV 2, enligt Dagbladet.

I och med segern kliver man upp på tredje plats i kvalgruppen med nio poäng, två före gruppfyran Norge med sju poäng. Schweiz leder gruppen med sina tio poäng.

FAKTA

VM-kval grupp E:

Norge–Albanien 0–1 (0–0)

0–1 Hamdi Salihi (67).

Utv, Albanien: Andi Lila (89).

Publik: 11 207.

(Oslo)

Slovenien–Island 1–2 (1–0)

1–0 Milivoje Novakovic (34), 1–1 Gylfi Sigurdsson (55), 1–2 Gylfi Sigurdsson (78).

Publik: 5 500.

(Ljubljana)

ARTIKELN HANDLAR OM