Sverige buades ut efter 0-0

FOTBOLL

Det blev poängtapp mot Irland.

Sverige var blekt i VM-kvalmatchen och fick bara 0-0 på Friends Arena.

Det svenska landslaget blev utbuat efter slutsignalen.

– Självklart är jag besviken, säger förbundskapten Erik Hamrén på presskonferensen.

Irland började bäst på Friends Arena och skapade flera halvchanser tidigt i matchen. Det var inte förrän halvvägs in i första halvlek som Sverige ordnade en bra målchans.

Zlatan Ibrahimovic nickade ned bollen till Tobias Hysén som nöp till med vänstern. Men David Forde i irländska buren räddade.

”Fick inte till vårt spel”

Sverige gjorde några byten i andra halvlek och flyttade fram laget för att få till ett segermål. Men Blågult hade bara ett fåtal skott på mål och Irland höll undan och fick med sig 0-0 från Friends Arena.

– Självklart är jag besviken på att vi inte kan ta de tre poängen som vi hade som ambition. Vi fick inte till vårt spel utan det blev kamp om varje boll som vi trodde att det kunde bli. Det tycker jag att vi gör bra, vi fajtas, säger förbundskapten Erik Hamrén.

– Som helhet kom vi inte upp i den nivån vi önskar rent spel- och passningsmässigt. Jag tycker vi fajtas och vi skapade också fyra hyfsade chanser i första halvlek. Vi har bara en i andra och den kom i slutet.

Det svenska landslaget blev utbuat efter slutsignalen.

– 0-0 mot Irland är inget godkänt resultat, säger försvararen Jonas Olsson.

Fem poäng bakom Tyskland

Det är första tävlingslandskampen med Erik Hamrén som Sverige blir mållöst.

– Ambitionen är att vi ska vara bättre, men det blir så här ibland. Jag kan inte komma på någon chans som Irland hade. Vid de fasta situationerna gjorde vi väldigt bra, säger Hamrén.

– Det finns positiva saker att ta med sig. Men jag är absolut inte nöjd, vi kan bättre. Så är det i livet.

Det betyder att Blågult är på andra plats i grupp C, fem poäng bakom Tyskland som vann mot Kazakstan tidigare i kväll. Men Blågult har en match mindre spelad.

Irland är trea med sju poäng.

FAKTA

VM-kval grupp C

Sverige–Irland 0–0

Varningar, Irland: Paul Green, James McCarthy, Seamus Coleman.

Domare: Alberto Undiano, Spanien.

Publik: 49 436.

Sverige (4–2–3–1): Andreas Isaksson – Mikael Lustig (Mikael Antonsson 46), Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Behrang Safari – Rasmus Elm, Kim Källström – Sebastian Larsson (Jimmy Durmaz 86), Zlatan Ibrahimovic, Alexander Kacaniklic – Tobias Hysén (Ola Toivonen 72).

Irland (4–4–2): David Forde – Seamus Coleman, John O'Shea, Ciaran Clark, Marc Wilson – Robbie Brady, Paul Green, James McCarthy (Andy Keogh 83), James McClean – Robbie Keane (Wes Hoolahan 76), Shane Long (Conor Sammon 87).

(Stockholm)

Österrike–Färöarna 6–0 (3–0)

1–0 Philipp Hosiner (8), 2–0 Philipp Hosiner (20), 3–0 Andreas Ivanschitz (28), 4–0 Zlatko Junuzovic (77), 5–0 David Alaba (78), 6–0 György Garics (82).

Publik: 24 200. (Wien)

Kazakstan–Tyskland 0–3 (0–2)

0–1 Bastian Schweinsteiger (19), 0–2 Mario Götze (22), 0–3 Thomas Müller (74).

Publik: 28 000. (Astana)