”Kanske är England som är rädda”

Montenegro anklagas för att dränka planen

1 av 4 | Foto: GETTY
FOTBOLL

I morgon har Montenegro chansen att ta ett stort steg mot VM i Rio, när grupptvåan England kommer på besök.

Då laddar förbundskaptenen Branko Brnovic med en hård presskonferens.

– Vi har Stevan Jovetic och Mirko Vucinic. Kanske är det England som är rädda, säger Brnovic.

Montenegro har oväntat nog stormat fram i VM-kvalet.

Tack vare ett välorganiserat försvar och individuell briljans i form av svårlästa duon Mirko Vucinic (Juventus) och Stevan Jovetic (Fiorentina), samt påpasslige Andrija Delibasic (Rayo Vallecano) leder man grupp H med 13 poäng – två före England.

Imorgon möts lagen i en gruppfinal och på dagens presskonferens passade förbundskaptenen Branko Brnovic på att skicka en känga till engelsmännen.

– Jag har märkt att de engelska spelarna klagar över hur planen kommer att se ut, men så vitt jag vet har England alltid förlitat sig på långbollar, säger han enligt BBC.

Anklagas för att dränka planen

Uppgifter i The Telegraph gör gällande att planen i Podgorica kommer att dränkas med vatten för att förstöra Englands spel. Inspirationen kommer enligt tidningen från en match i oktober, då engelsmännen spelade 1-1 borta mot Polen på en dyblöt plan.

Att döma av bilder på planen från måndagen verkar någon bevattning behövas. Regnet förväntas ösa ner i huvudstaden hela veckan.

– Engelska legendarer och journalister försöker redan hitta ursäkter för vad som kommer hända på tisdag. Allt verkar störa dem, säger Brnovic.

– De är också rädda för våra fans, men varför vet jag inte.

”Försöker hitta ursäkter”

De två lagen möttes senast i EM-kvalet 2011, då Wayne Rooney tappade fattningen och riktade en spark mot Miodrag Dzudovic. Manchester United-stjärnan stängdes sedan av de två första matcherna i EM.

När Brnovic fick frågan om hans mannar skulle försöka provocera Rooney ilsknade förbundskaptenen till.

– Vad jag vet så var det Rooney som sparkade på vår spelare och inte tvärtom. Jovetic och Vucinic får alltid ta emot hårda sparkar, men de klagar aldrig.

Roy Hodgson och FA har redan bokat in träningsmatcher mot Argentina och Tyskland i november, samtidigt som kvalmatcherna för grupptvåorna spelas.

Högmod, menar Branko Brnovic.

– Kanske tog de beslutet inför kvalmatcherna, för de tror definitivt på sig själva, men kanske tvingas de avboka efter matchen på tisdag.