”Den viktigaste matchen i den här eran”

Spanien redo för kvalets hetaste möte

1 av 6
Marca: "Det är vår kväll"
FOTBOLL

PARIS. Efter ett chockartat poängtapp mot Finland är världens bästa landslag i gungning.

I kväll är Spanien pressade att slå obesegrade Frankrike för att inte tappa VM-platsen ut sikte.

– Vi har kvalité och erfarenhet för att spela den här typen av matcher, säger Spaniens förbundskapten Vicente del Bosque inför ”drömmarnas kväll” på Stade de France.

Xavi väntas vara tillbaka i startelvan i kväll.

Det är dags för omgångens, för att inte säga hela VM-kvalets, hetaste möte i Paris.

När de regerande världs- och europamästarna springer ut på Stade de France i den franska huvudstaden klockan 20.30 i ikväll gör man det i en ovanligt pressad situation.

Efter att Spanien bara lyckades med oavgjort hemma mot Finland i fredags är de pressade att inte bara ta poäng utan vinna mot Frankrike, som är två poäng före, för att knipa en direktplats till VM.

”Spanien står inför sin viktigaste match i den här eran” hamrar det spanska sporttidningen AS fast på sin förstasida i dag och citerar dessutom den första berömda raden i den franska nationalsången Marseljäsen ”Allons enfants de la patrie” – ”kom igen nu, barn av vårt fosterland”.

”Vår kväll”

De får medhåll av sin kollega Marca som på förstasidan färglagt Eiffeltornet i rött och gult och konstaterar att ”det här är vår kväll”.

Den franska sporttidningen l'Équipe nöjer sig med att kalla mötet för ”en drömmarnas kväll” och skriver under rubriken ”Det skulle vara ENORMT”:

”Ikväll har les Bleus chansen att förpassa Spanien fem poäng bakom sig i VM-kvalet och ta ett järngrepp om VM-platsen”.

Pressad

Spaniens förbundskapten Vicente del Bosque har tagit laget till dess två senaste titlar, VM-guld i Sydafrika och EM-guld i Polen/Ukraina, via två felfria kval. Efter poängförlusten mot Finland är han för första gången en aning pressad.

– Vi har kvalité och erfarenhet i laget för att spela den här typen av matcher. Vi hoppas på att slå fransmännen men det är en svår match. Vi vet att vi kommer att vara antingen fem eller två poäng efter Frankrike eller en poäng före dem efter matchen. Det finns tre möjligheter. Vi hoppas på den sista, säger del Bosque inför matchen,

Oavgjort

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps tog över les Bleus efter att de åkt ut mot just Spanien i kvartsfinalen i förra sommarens EM-slutspel.

– Ett oavgjord resultat tar vi så klart, men jag kommer att förbereda laget för att vinna. Sen kan olika scenarion uppstå, vi får vara beredda att acceptera det resultat vi får, säger Deschamps på sin presskonferens före match.

Hemmalaget väntas starta med förra veckans debutanter Paul Pogba och Raphaël Varane på planen, medan Spanien får tillbaka rutinerade mittfältsduon Xavi och Xabi Alonso till kvällens möte.