Hart räddade England

FOTBOLL

Det engelska försvaret var skakigt – förutom Joe Hart.

Målvakten räddade ”Three Lions” i Slovenien.

– Min kropp är i bitar, jag kommer att få kämpa för att gå upp i morgon, säger Joe Hart i brittiska BBC.

England hade mycket boll mot Slovenien, men det var hemmalaget som hade de hetaste chanserna. I första halvlek hade Slovenien ett stolpskott och i andra halvleks inledning tvingades målvakten Joe Hart till en jätteräddning. Men han slog i stolpen vid räddningen och blev liggande på gräset.

– Min kropp är i bitar, jag kommer att få kämpa för att gå upp i morgon. Jag ramlade in i stolpen, säger Hart till BBC efteråt.

20 minuter senare räddade Hart återigen England vid ett friläge. Han stod för en rad bra räddningar i matchen.

– Hart har varit fantastisk den här veckan. Han har haft en bra attityd och varit lugn mellan stolparna, då är han som bäst. Det var en briljant räddning som gav oss poängen i dag, säger Southgate till ITV efter 0-0.

Rooney fick hoppa in

Wayne Rooney, som fick ta emot burop när han hoppade in på hemmaplan mot Malta, startade på bänken. Med 20 minuter kvar på klockan kastade Gareth Southgate in honom i stället för Dele Alli.

Men varken Rooney eller någon annan spelare i England lyckades få hål på Slovenien. Det blev en poäng borta i VM-kvalets tredje omgång. Det engelska landslaget toppar grupp F med sju poäng efter tre omgångar.

– Vårt mål är att kvalificera oss till VM. Så den här poängen kan bli betydelsefull i slutändan, säger Southgate.