Hyllningen: ”Han är en jäkel rent fysiskt”

Foto: Bildbyrån
Carlos Strandberg.
FOTBOLL

Janne Andersson kallade 24 spelare till VM-kvalmatchen mot Frankrike.

Men flera spelare närmar sig.
Carlos Strandberg, Alexander Isak och Rasmus Elm har förbundskaptens ögon på sig.

– Han är en jäkel rent fysiskt, säger Janne Andersson om Strandberg.

Sverige gästar Frankrike i en tuff VM-kvalmatch.
Då väljer Janne Andersson att kalla in Jakob Johansson i truppen, som totalt består av 24 namn.

Alexander Fransson, som startade mot Nederländerna i den första VM-kvalmatchen, petades. Men det finns flera, mestadels unga, spelare som är nära en plats.
På dagens presskonferensen fick förbundskaptenen frågor, som så många gånger förr, om Rasmus Elm. Andersson har flera gången hyllat Kalmar-mittfältaren, som fortfarande är aktuell – när han själv känner för det.

– Man kan säga så här, han har haft dålig kontinuitet över en längre period nu. Han känner att han vill komma ett steg till, men är öppen att kliva in i ett landslag när han känner att han är framme, säger Andersson.

”Jäkel rent fysiskt”

En del vill även se Carlos Strandberg, 20, i A-landslaget. CSKA-anfallaren, som var utlånad till AIK under våren, har skördat framgångar i såväl allsvenskan som U21-landslagets EM-kval och har varit med i diskussionerna.

– Han är ju, självklart, med i resonemanget. Men om det var nära eller inte vill jag inte säga, antingen är man med eller inte. Men han är en jäkel rent fysiskt, säger Andersson.

”Tror på Alexander”

En annan – minst sagt – omtalad spelare är Alexander Isak.
AIK-anfallaren har gjort stor succé och jagas av storklubbar världen över. Och jodå, förbundskaptenen har ögonen på 17-årigen.

– Han gör det ju bra, men man måste ha tålamod med unga spelare, det måste få gå upp och ned. Det är sällsynt att unga spelare håller en hög och jämn nivå. Men vi har koll på den gode Alexander och hoppas och tror mycket på honom, säger Andersson.