”Jag känner till Zlatan och Kim Källström...”

Foto: AFP
Samuel Umtiti.
FOTBOLL

CLAIREFONTAINE. ”Kvalité”, ”kollektiv” och ”flera bra spelare”.

Landslagsmännen i Les Bleus uttrycker största möjliga respekt för Sverige inför matchen, men vare sig Samuel Umtiti eller Adrien Rabiot lyckas nämna ett enda namn i det svenska landslaget.

– Jag känner till några av spelarna som slutat, som Zlatan och Kim Källström, säger Barcelona-backen Umtiti till Sportbladet.

Det var ungdomens dag på Clairefontaine, där franska landslaget laddar upp inför VM-kvalmatchen mot Sverige på fredag. Samuel Umtiti, 22, och Adrien Rabiot, 21, tog emot media tre dagar före matchen mot Sverige.

– Det är en jätteviktig match. Vi har lika många poäng som dem, den är en match vi måste vinna för att bli etta i gruppen och skapa lite avstånd i tabellen till Sverige. Det är matcher kvar efteråt förstås, men den här är viktig för fortsättningen, säger Samuel Umtiti som tillbringar vardagen i Barcelonas stjärnspäckade startelva.

”Det är deras styrka”

På fredag står ett mindre namnkunnigt lag för motståndet och på Sportbladets fråga vad han vet om svenska landslaget och vilka spelare han känner till svarar Umtiti:

– Jag känner till några av spelarna, framför allt de unga som vann U21-EM. Och några av de som slutat, som Zlatan och Kim Källström. Det är ett yngre lag nu, som spelar mer för kollektivet, det är deras styrka, säger Umtiti.

Adrien Rabiot, till vardags i PSG och därmed väl bekant med Zlatan Ibrahimovic, sliter lika ont med frågan.

– Sverige är ett bra lag. De har sju poäng, som vi och är solida. De har tappat några viktiga spelare, men har flera bra spelare kvar som är ute i Europa. De spelar i ett system som de känner till väl. Vi får ta dem på allvar, de har mycket kvalité, både tekniskt och som lag, säger Rabiot.

Båda har sju poäng

Om hans spelare ännu är hyfsat obekanta med Sverige har Didier Deschamps bättre koll. I en intervju med Sportbladet i går visade franske förbundskaptenen att han gjort läxan i god tid inför fredagens VM-kvalmatch på Stade de France.

– Det finns inga spelare med Zlatan Ibrahimovics internationella snitt längre, men det finns många bra spelare; Durmaz och Toivonen i Toulouse, Forsberg var bra i helgen och Guidetti gjorde mål, sa Deschamps då.

Sverige och Frankrike har, trots den eventuella skillnaden i stjärnstatus, båda sju poäng med sig från kvalets tre första matcher.