”De kan luta sig tillbaka och bli bekväma”

Sverige hoppas på fransk nonchalans

Foto: Robin Lorentz-Allard
FOTBOLL

Paris. Frankrike är överlägset Sverige i allt – i varje fall på papperet.

Men svenskarna har hittat en svaghet: en nonchalans i defensiven.

– Alla kanske inte gör jobbet, säger Ludwig Augustinsson.

– De kan bli lite för bekväma, säger Jimmy Durmaz.

Det är inget snack om vilka som är favoriter i kväll på Stade de France.

– Det är den tuffaste uppgiften man kan ha just nu, säger Ludwig Augustinsson.

– Men vi har slagits mot oddsen tidigare och kan göra det igen, säger vänsterbacken och syftar på när han och flera av lagkamraterna i den här truppen för två år sedan slog ut de franska storfavoriterna i playoff till U21-EM.

En serie bragder till sommaren därpå gav ett EM-guld.

– Vi kan göra något mot Frankrike igen, säger Augustinsson.

”Gillar inte försvar”

Då var Frankrike överlägsna i första matchen varpå Sverige kunde vända och vinna hemma i returen. – Det vet man ju, när sådana här franska lag är på topp så är de fantastiskt bra. Men är de inte riktigt där motivationsmässigt så kan man störa dem. Defensivt kanske inte alla gör jobbet och det är något vi ska försöka utnyttja, säger Augustinsson.

Jimmy Durmaz:

– De gillar inte att försvara helt enkelt. Det gör inte sådana här lag som vill ha boll hela tiden och är väldigt offensivt inriktade. Kan vi göra något kreativt när vi får bollen så tror jag att vi har stora chanser att göra mål mot dem.

Augustinsson menar att ett omotiverat Frankrike kan bli nonchalanta i försvarsspelet?

– Exakt, det är det jag menar. De kan luta sig tillbaka och bli lite för bekväma; lita på att någon annan ska göra jobbet än en själv. Vi får hoppas att de gör så och att vi är på tårna och tar vara på våra chanser, säger Durmaz.

Deschamps nyfiken

Den franske förbundskaptenen Didier Deschamps blir nyfiken när Sportbladet berättar att svenska spelare anser att det finns en fransk nonchalans.

– Vem är det som säger det?

Bland annat Ludwig Augustinsson, som var med och slog ut Frankrike i playoff till U21-EM.

– Okej, han talar om de unga spelarna. Alla lag kan ha sämre tillfällen. Men det är här är på hög nivå. Det är en kvalmatch. Det råder ingen tvekan från vår sida när det kommer till motivationen, säger Deschamps och fortsätter:

– Jag kan förstå den där spelaren (Augustinsson) apropå kvalmatcherna de hade och det scenariot som blev. Men jag förväntar mig inte det och jag ska göra allt som står i min makt för att det inte ska hända här.