”Måste leva upp till vår status”

Foto: TT
Hugo Lloris
FOTBOLL

Paris. Hugo Lloris har noterat ”nya Sveriges” framfart i kvalen.

Men i dag tänker EM-finalisterna markera sin plats i tabellen – och startelvan kryllar av sommarens succéspelare.

– Vi är favoriter och vi måste leva upp till vår status, säger den franska målvakten

När Sverige kommer till Paris handlar frågorna förstås om Zlatan Ibrahimovic.

Även om anfallaren inte längre spelar in den blågula tröjan så handlar mycket om honom och hur hans avslut i landslaget förändrat Sverige.

Det har påverkat, menar både Hugo Lloris och förbundskapten Didier Deschamps, men påpekar att de ställs inför ett lag som nu spelar mer kollektivt och som framförallt har lika många poäng som Frankrike efter tre matcher i VM-kvalet.

Hyllar anpassningen

– Målet är förstaplatsen i gruppen. Vi vill inte ha press i kommande matcher. Vi måste ha fokus för att koncentrera oss. De har sitt mål och vi har vårt. Vi förbereder oss för att vinna den här matchen. Vi måste fortsätta göra det som vi börjat på under EM, vi måste fortsätta att bygga på den här dynamiken, säger Hugo Lloris.

Försvagar Zlatans frånvaro det svenska laget?

– Det är svårt att ersätta en stor spelare som Zlatan Ibrahimovic. Det saknas också andra spelare med stor erfarenhet, som Kim Källström. Man kan säga att det är en ny generation spelare med flera från U21-landslaget, det är ett lag under rekonstruktion. Men man får säga att laget har anpassat sig snabbt till situationen för de (Sverige) har samma poäng som vi har i det här kvalet, säger målvakten Hugo Lloris.

Förväntad startelva

Didier Deschamps var inne på samma spår:

– Zlatan har en betydelse i vilket lag han än spelar, precis som han har haft i detta svenska lag där han var effektiv. Men sen påverkade det Sveriges spel. När du har en spelare som Zlatan spelar laget för honom, säger Didier Dechamps och påpekar:

– Nu förlitar man sig mer på kollektivet.

Sett till Frankrike är laget i stora drag intakt jämfört med det som spelade EM-final på Stade de France i somras.

Laget tränade i går kväll på Stade de France. Och efter den stängda träningen levererade tidningen L´Equipe den förväntade startelvan.

Enligt den får Arsenal-spelaren Olivier Giroud chansen på topp framför Antoine Griezmann. Giroud, som haft problem med skador, tar alltså tillbaka sin plats. I somras bildade han och Griezmann en fin duo. Inkallade veteranen Patrice Evra, också han EM-spelare, går in i startelvan till vänster i backlinjen.