’Är historiskt dåligt – han ska bort oavsett’

Norska kravet på förre Djurgårdentränaren: ”Avgå!”

Foto: TT
FOTBOLL

Per-Mathias Högmo är pressad som norsk förbundskapten.

Nu kräver Norges officiella supporterförening Högmos avgång – oavsett resultat i mötet med Tjeckien i kväll.

– Resultaten är historiskt dåliga, säger supporterordföranden Lars Olav Karlsen.

Det råder total kris i norsk fotboll.

Efter två förluster i VM-kvalet och sedan skakat av lilla San Marino krävde Oljeberget Supporterklubb – Norges motsvarighet till svenska ”Camp Sweden” – förbundskaptenen Per-Mathias Högmos avgång.

”Folk skrattar åt Högmo”, skrev supportrarna i ett öppet brev tidigare i höstas.

Kravet: Avgå!

Och kravet kvarstår.

Det norska fotbollsförbundet valde för några veckor sedan att ge Högmo chansen även över VM-kvalmatchen mot Tjeckien i kväll.

Men den officiella norska supporterföreningen kräver nu att den förre Djurgårdentränaren försvinner oavsett resultat i kväll.

– Det finns ingenting som har gett oss tron tillbaka på att Högmo är rätt man att leda landslaget, säger supporterordföranden Lars Olav Karlsen enligt Netteavisen.

– Vi har tappat tron över tid. Det är bara en massa prat om professionalitet, men resultaten är i det närmaste historiskt dåliga. Folket har tappat all tilltro till Högmo, fortsätter Karlsen.

Är efter Färöarna

Norge är numera sämre rankat än någonsin på Fifas världsrankning.

På den förra listan, som släpptes i oktober, tappade Norge hela elva placeringar ner till 81:a plats – efter bland annat Färöarna.

Högmo, som ledde Djurgården 2013, tar dock avgångskraven med ro.

– Det är en del av fotbollen att folk är engagerade i alla led, även hos supportrarna. Det ser vi ofta i klubbarnas och landslagens vardag. Det måste man alltid förhålla sig till, säger Högmo.