Domarens förklaring – efter Sveriges ilska

”Sa att det var ett skott...”

FOTBOLL

Antoine Griezmann befann sig i offside-position när högerbacken Djibril Sidibe knorrade in bollen i straffområdet.

Men domaren godkände målet.

– Han sa att det var ett skott och därför blåser de inte av, säger Andreas Granqvist efteråt.

Janne Andersson var rasande efter 1-2-förlusten mot Frankrike. Förbundskaptenen menade att det matchavgörande målet inte borde ha godkänts.

Det var i den 65:e minuten som högerbacken Djibril Sidibe kom loss på sin högerkant och slog in bollen i Sveriges straffområde. Där fanns en offside-stående Antoine Griezmann som gick upp i duellen med målvakten Robin Olsen, som i sin tur tappade bollen rakt ut till Dimitri Payet.

– Det är solklar offside, inget att diskutera. Sen om Robin är tafflig eller inte ... det är helt ointressant, för spelet skulle ha varit avblåst, säger Janne Andersson i Kanal 5.

”Är ett skitmål”

Albin Ekdal håller med.

– Det är klar offside, Griezmann går ju mot bollen. Eventuellt kan han blåsa för att han hoppar in i Robin. Det är ett skitmål., säger han.

”Sa att det var ett skott”

Så, varför blåste inte domaren Milorad Mazic för offside?

Svenske lagkaptenen Andreas Granqvist var framme och frågade och fick en minst sagt märkligt förklaring – nämligen att domarteamet tolkade Djibril Sidibes inlägg som ett skott.

– Domaren sa att det var ett skott på mål och därför blåser de inte av det för offside. Han (domaren) står kanske inte emot trycket, säger Granqvist.

– Ingen tror väl att det där är ett skott på mål? Alla ser att set är ett inlägg, säger John Guidetti.