"Det kommer jag aldrig att tugga i mig..."

Förbundskaptenen tänker inte köpa att stora nationer skulle kunna gynnas

1 av 3
FOTBOLL

PARIS. Janne Andersson var kritisk till domarinsatsen i VM-kvalet mot Frankrike.

Förbundskaptenen påpekar dock att domarnivån internationellt är hög och att han aldrig skulle acceptera att Sverige bedöms på ett annat sätt än högre rankade fotbollsnationer.

– Jag kommer aldrig tugga i mig det,..., säger han.

Snacket efter Sveriges förlust mot Frankrike kom i stora drag att handla om ett starkt svenskt landslag och ett misstag från domarteamet.

De svenska spelarna och ledarna var direkt efter förlusten på Stade de France fredag kväll tydliga med att Antoine Griezmann var offside i samband med Frankrikes kvitteringsmål, som Dimitri Payet gjorde (2-1).

– Jag ställde honom offside men när jag talade med domaren efteråt sa han att bollen in (från Djibril Sidibé) var ett skott, men det var det ju inte, sa ytterbacken Emil Krafth efter matchen.

Även det svenska ledarteamet reagerade starkt. Och känslorna satt kvar dagen efter.

– Men det är väldigt surt och tråkigt att förlora på ett mål som ska underkännas. Det är brutalt, det går inte att komma ifrån, säger förbundskapten Janne Andersson.

Gillar killarnas reaktion

När han dagen efter fick frågan om det "bara är att tugga i sig" eftersom Frankrike är högre upp i fotbollens näringskedja och hade hemmaplan bet Janne Andersson i från, tydligt men med glimten i ögat.

– Jag kommer aldrig tugga i mig det. Här tuggas fan inte i sig något, säger han med ett skratt och påpekar:

– Killarnas reaktion var bra, de överreagerade inte  och tappade fokus men vi måste markera vår närvaro. Det gjorde jag mot fjärdedomaren. Jag kan inte bedöma om det är offside när jag sitter på bänken, men det var några situationer framför oss och det var liksom inte bra och då måste man liksom markera, säger Janne Andersson.

Lagkapten Anderas Granqvist ansåg efter matchen att domaren Milorad Mazic, som utsågs till VM:s sämsta domare, inte pallade för trycket från den stora hemmapubliken på Stade de France.

Men det ville Janne Andersson inte slå fast.

”Det är väl ärligt”

– Jag vill inte spekulera ifall han inte pallade på grund av publiken, för det vet vi inte.  Jag tycker domarna generellt pallar trycket. Jag vill inte hamna i den här domardiskussionen för den är så tråkig. Ibland kan man ha flyt och ibland oflyt, säger han.

Om det var någon tröst erkände även hans franska kollega Dider Deschamps efter matchen att det var offside på Antoine Griezmann och att Frankrike hade tur.

– Det är väl bra, det är väl ärligt och bra. Precis som jag sa efter matchen mot Holland att vi hade lite tur med domsluten. Det behöver man inte hyckla om, kommenterar Janne Andersson.