”Det är att ta det ett steg för långt”

Avslöjar äntligen sanningen bakom fenomenet

Foto: REUTERS
FOTBOLL

En slump eller bara riktigt usel koordinering?

Nu avslöjar Joe Ledley äntligen sanningen bakom Wales urusla lagfoton som visar sig ha varit en medveten plan långt innan de började uppmärksammas brett.

– Men det som hände i oktober är att ta det ett steg för långt, skämtar 29-åringen.

I EM gick det mer eller mindre obemärkt förbi men när Wales inför 2-2-matchen mot Österrike i Wien i oktober ställde upp med fyra spelare sittande längst fram och sju stående bakom blev landslagets usla lagfoton en succé i sociala medier.

– Jag vet inte vad du menar. Vi måste helt enkelt vara dåliga på lagfoton, sa superstjärnan Gareth Bale hemlighetsfullt om fenomenet inför mötet med Georgien tre dagar senare.

”Var ingen som tänkte på det”

Då valde laget sedan att endast ställa Ashley Williams, målvakten Wayne Hennessey och Sam Vokes på den övre raden. En slump? Knappast. Nu avslöjar mittfältaren Joe Ledley att traditionen startade flera år innan uppmärksamheten exploderat kring den under hösten.

– Först var det ingen som tänkte på det men efter ett tag kunde vi samla flera foton och det såg fruktansvärt ut. Då tänkte vi att vi lika gärna kunde fortsätta på inslagen väg. Vi tränar inte på det, men vi diskuterar inom laget och bestämmer tillsammans vad vi ska göra. Vi kommer förmodligen fortsätta också, det har fört tur med sig så jag tror aldrig att vi kommer ta ett ordentligt lagfoto igen, säger Ledley enligt The Guardian.

”Är ett steg för långt”

Den 29-årige mittfältaren, till vardags hemmahörande i Crystal Palace, lovar också att fotona fortfarande kan utvecklas.

– Vi kan ta det längre, bara vänta och se.

Men när Ledley uppmärksammas på att James Chester redan i oktober tog det ett steg längre genom att lägga sin hand på Dave Edwards knä inför matchen mot Georgien reagerar 29-åringen.

– Jag har inte sett det men det är att ta det ett steg för långt. Det var ingenting vi pratade om, skämtar mittfältaren.