Sir Alex: 100 pund var för mycket

FOTBOLL
Foto: FOTO: REUTERS
Sir Alex.

SIR ALEXS SÄMSTA KÖP

De gamla rävarna – tränarna som gjort 1 000 matcher eller fler i engelsk ligafotboll – samlades för middag i London förra veckan och en uppmärksammad talare var förstås Sir Alex Ferguson. Han berättade om sitt debutår som manager för skotska East Stirling 1974 och sa:

– Vi hade så ont om spelare att jag köpte George Adams för 100 pund. Och då betalade jag ändå för mycket. Han fick 5 pund i veckan i lön och det är det sämsta köp jag nånsin gjort.

Pluspoäng till The Sun, som letade upp denne George Adams (nu fotbollschef i lilla Ross County) och bad om en kommentar.

– Man får ta det med humor. Så dålig var jag inte. Jag spelade varenda match under Sir Alex. Och han köpte mig för 300 pund, inte 100. Innerst inne vet han att jag var stabil. Jag var som en Ford Cortina. Han kunde lita på mig, säger George.

ROONEYS NYA MONSTER

På tiden att vi har nåt från Motorhörnan igen.

Wayne Rooney senaste inköp är ett riktigt monster. En specialutrustad Range Rover med 5,7-liters V8-motor, skräddarsydd för rika pojkar till en kostnad av 1,2 miljoner kronor.

Hustrun Coleen har redan en Range Rover, men den tänker hon tydligen låna ut till svärfar, Wayne senior, som fick sin C220 Mercedes stulen medan han vände ryggen till på en bensinmack.

Hela London Calling i dagens Sportbladet.