Frisörens pinsamma tabbe - mot Man United-legenden

1 av 3
FOTBOLL

Sportbladets Premier League-korrespondent Peter Wennman har sin egen sida i Sportbladets papperstidning varje tisdag och lördag – med det senaste, roligaste och galnaste från världens största fotbollsliga.

Här följer ett axplock.

Nu är det klippt – Charlton

Om inte den här är sann får ni skylla på Manchester Uniteds supportermagasin Red Issue. Storyn måste i alla fall återges. Bobby Charlton, mannen, myten, legenden, gick alltid och klippte sig hos samme frisör, Mr Belcher i Knutsford, Cheshire. År ut och år in. Ni fattar ju att det kunde vara lite känsligt det där...med en frisyr som Bobbys. Ta från de rika och ge till de fattiga, liksom. Sidohåret en halvmeter långt, kammat tvärs över flinten. Det kallas för Bobby Charlton-frilla. Arne Hegerfors brukade tycka om den. Nå, nu kom Bobby en dag och skulle kapa några centimeter och upptäckte att Mr Belcher var på semester. Det stod en vikarie där. En ung man som inte hade en aning om fotboll och gamla hjältar och definitivt inte kände igen världsmästare Charlton.

När Bobby ändå satt sig i stolen, efter viss tvekan kan man anta, skred den unge mannen till verket med ivrigt viftande sax och sa:

– Är det inte lika bra att vi klipper allting kort? Så här kan du ju inte ha det. Du vill väl inte se ut som Bobby Charlton?

Enligt Red Issue reste sig Bobby från stolen, gick ut och återvände aldrig.

Dagens dumle

Arsenals manager Arsene Wenger ser aldrig nånting när nån av hans spelare gör fel. I mötet med Chelsea i söndags såg han däremot glasklart att hans Eduardo blev bortdömd när han sparkade bollen ur händerna på Petr Cech – i huvudhöjd. Han såg dessutom att Didier Drogba bara hade tur och inte uträttade särskilt mycket. Förutom två mål, då.

Läs hela London Calling i dagens Sportbladet.