”Sämste coachen i Frankrike sedan Louis XVI”

1 av 3
FOTBOLL

Sportbladets Premier League-korrespondent Peter Wennman har sin egen sida i Sportbladets papperstidning varje tisdag och lördag – med det senaste, roligaste och galnaste från världens största fotbollsliga.

Här följer ett axplock.

”Han är den sämste coachen i Frankrike sen Louis XVI.”

(Förre Leeds- och Man United-hjälten Eric Cantona halshugger den franske förbundskaptenen Raymond Domenech. Nu visste vi ju inte att King Louie den sextonde – giljotinerad 1793 – tränade ett fotbollslag på fritiden, däremot såg vi så sent som i går att Domenech har huvudet kvar.)

Det finns ju en anledning till att folk blir mascotar, klär ut sig i konstiga djurdräkter och springer och fjantar sig framför diverse fotbollsläktare. De är helt enkelt för dumma för att våga visa sina ansikten.

Derby Countys mascot, Rammie The Ram, är den senaste i en lång rad av Einsteins.

I Derbys hemmamöte med Reading förra helgen åkte gästernas Brian Howard på en smäll som fick honom att vrida sig i smärtor i gräset, hållandes huvudet mellan händerna.

Rammie The Ram trodde kanske att Howard tagit lektioner av Didier Drogba. Det skulle förlåta en del. Men han borde faktiskt ha begripit att det här var på allvar.

I stället ställde sig Rammie bredvid den utslagne Howard, hoppade och pekade finger och hetsade publiken mot ”filmaren”. Res dig och uppträd som en man, tyckte snubben som själv var gömd i en fånig djurdräkt.

Det visade sig snart att Reading-Howard fått käkbenet brutet på flera ställen. Han fördes i väg i ambulans. Hans käkparti hålls nu ihop av ståltråd. Han blir borta från spel i många veckor.

En utskälld Rammie The Ram har nu skrivit ett brev och bett om ursäkt. Nånstans under kostymen stod plötsligt en människa alldeles naken.

Läs hela London Calling i dagens Sportbladet.